Ένας μπάσταρδος εκτελεστής για τη μικρή οθόνη

Μετά το “Sons of Anarchy”, ο Κερτ Σάτερ επιστρέφει δριμύτερος υπογράφοντας μία επική σειρά που εκτυλίσσεται στον Μεσαίωνα

Μία από τις αποκαλύψεις της Comic Con του Σαν Ντιέγκο την προηγούμενη εβδομάδα ήταν η παρουσίαση της νέας σειράς του Κερτ Σάτερ, του ανθρώπου πίσω από τις εξαιρετικά επιτυχημένες σειρές “The shield” και “Sons of Anarchy”. Και το όνομα αυτής: “The Bastard Executioner”.

Το μεσαιωνικό σκηνικό έχει αποκτήσει τεράστια απήχηση στη μικρή οθόνη χάρη στο “Game of thrones”, με σειρές όπως οι «Βοργίες», οι «Βίκινγκς» και πιο πρόσφατα το “Marco Polo” να ακολουθούν το ίδιο μονοπάτι. Το “Bastard executioner” παραμένει στα ίδια χνάρια. Αφηγείται την ιστορία του Γουίλκιν Μπρατλ, ενός μπάσταρδου -αν κρίνουμε από τον τίτλο (άρα μπορούμε να το λέμε και «Σνόου»)- ιππότη στην υπηρεσία του Εδουάρδου Γ', ο οποίος έχει σιχαθεί τον πόλεμο και αποφασίζει να κρεμάσει το σπαθί του. Ωστόσο η βία τον βρίσκει και πάλι, αναγκάζοντάς τον να πάρει και πάλι τα όπλα του - και μάλιστα το σπαθί του εκτελεστή. Απλά σκεφτείτε κάτι σαν τον μουγκό εκτελεστή Ίλυν Πέιν του “Game of Thrones” σε μία πιο στοχαστική και απρόθυμη εκδοχή…



Στον πρωταγωνιστικό ρόλο βρίσκουμε τον όχι ιδιαίτερα γνωστό Λι Τζόουνς, ενώ στο καστ βρίσκονται ηθοποιοί που συναντήσαμε και στο “Sons of Anarchy”, δηλαδή τον ίδιο τον Κερτ Σάτερ, τη σύζυγό του Κέιτι Σαγκάλ (περισσότερο γνωστή ως Πέγκι στο «Παντρεμένοι με παιδιά»), αλλά και τον Τίμοθι Μέρφι, ο οποίος υποδύθηκε τον σκληροτράχηλο Ιρλανδό έμπορο όπλων στο “SoA” και έκανε φέτος νέα δυναμική εμφάνιση στον φετινό κύκλο του “True Detective”.

Το πρώτο τρέιλερ της νέας σειράς κυκλοφόρησε στο Σαν Ντιέγκο. Προφανώς το βίντεο διάρκειας μόλις 30 δευτερολέπτων δεν αρκεί για να βγάλουμε ασφαλή συμπεράσματα, όμως δεν μπορούμε να παρά να συγκρατήσουμε τα όμορφα σκηνικά (βοήθησε το γεγονός ότι τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στην Ουαλία, ανάμεσα στα καταπράσινα λιβάδια και τα μεσαιωνικά κάστρα της), αλλά και τα κοστούμια, που αποτελούν ένα καλό πρώτο δείγμα για την ποιότητα της παραγωγής.



 Προχθές, Δευτέρα, οι παραγωγοί επανήλθαν με δύο teasers για τους θαυμαστές, προκειμένου να διατηρηθεί «ζεστό» το ενδιαφέρον. Σίγουρα πρόκειται να ακολουθήσουν και άλλα μέσα στον μήνα, ενόψει ενός τρέιλερ μεγαλύτερης διάρκειας, αλλά και ενόψει της μεγάλης πρεμιέρας της σειράς (με θηριώδες επεισόδιο-πιλότο δίωρης διάρκειας, παρακαλώ!), που θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Σεπτέμβριο.




Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr