Συστήματα ασφαλείας από τη Mercedes

Mercedes-benz-esf-concept-tsiro-1000

Ένα εξελιγμένο πρωτότυπο από την Mercedes-Benz επιχειρεί να ενσωματώσει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας με απότερο σκοπό την απόλυτη ασφάλεια για τους επιβάτες. Τι καινούργιο φέρνει;

Βασισμένο σε ένα βενζινοκίνητο GLE, το ερευνητικό πρόγραμμα «ESF 2019» λειτουργεί ως κυλιόμενη βιτρίνα για νέες και βελτιωμένες λειτουργίες ασφάλειας που η Mercedes αναμένει να ενσωματώσει στα μελλοντικά μοντέλα της. Μεταξύ των καινοτομιών του είναι εκείνες που η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία αποκαλεί “near series” καθώς και εξελίξεις που “φαίνονται ιδανικές για το μέλλον”.

Οι εξελίξεις του ESF 2019 περιλαμβάνουν ένα νέο ολιστικό περιβάλλον οδηγού που διαθέτει ένα αναδιπλούμενο τιμόνι και πεντάλ, καθώς και ιδέες για νέες εγκαταστάσεις αερόσακων που ο Rodolfo Schöneburg, ο επικεφαλής της ασφάλειας των οχημάτων της Mercedes, δήλωσε πως «λαμβάνουν υπόψη τη μεγαλύτερη εσωτερική ευελιξία που προσφέρουν τα αυτόνομα οχήματα”. Η βαριά τροποποιημένη GLE χρησιμοποιεί επίσης μια νέα λειτουργία εσωτερικού φωτισμού ενσωματωμένη στο αλεξήλιο του οδηγού. Έχει εξελιχθεί μετά από πρόσφατες μελέτες που αποκαλύπτουν σημαντική αρωγή στην εγρήγορση του οδηγού σε μεγάλες διαδρομές.Στο πλαίσιο της εξέλιξης των προεντατήρων ασφαλείας, η Mercedes έχει επίσης εξοπλίσει το ESF 2019 με ένα νέο σύστημα Pre-Safe, το οποίο προειδοποιεί τον οδηγό εάν η ταχύτητα εισόδου στις στροφές είναι πολύ υψηλή με ελαφριά σύσφιξη της ζώνης ασφαλείας. Μια νέα λειτουργία Pre-Safe Child προετοιμάζει προληπτικά τη ζώνη ασφαλείας και αυξάνοντας τα στοιχεία προστασίας πριν από τη σύγκρουση γύρω από το παιδικό κάθισμα, μειώνοντας τα φορτία που ασκούνται στο παιδί. Αυτή η νέα λειτουργία είναι επίσης σε θέση να παρακολουθεί την εγκατάσταση του καθίσματος και τα ζωτικά σημεία του παιδιού.

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

erdogan

Στα τέλη του έτους αναμένεται να παρουσιαστεί το πρωτότυπο του πρώτου τουρκικού αυτοκινήτου που ετοιμάζει ο Ερντογάν μαζί με 5 από τις κορυφαίες εταιρείες της χώρας και πλέον, είδαν το φως της δημοσιότητας οι πρώτες εικόνες του.

BMW-3-series-touring-tsiro-1000

Η νέα BMW σειρά 3 Touring ήρθε στη ζωή θέλοντας να προσθέσει λίγους πόντους πρακτικότητας στην ποιοτική αύρα της γνωστής μας 3άρας. Όπως θα διαπιστώσετε όμως υιοθετεί κι αυτή σπορτίφ χαρακτήρα. 

Hennessey-maximus-jeep-gladiator-tsiro-1000

Η Hennessey μεταμόρφωσε το Jeep Gladiator τοποθετώντας έναν θηριώδη κινητήρα Hellcat ο οποίος είναι υπεύθυνος για τη δημιουργία του συγκεκριμένου τέρατος με απεριόριστες δυνατότητες σε κάθε είδους τερέν... 

Subaru_XV

Δημοσιεύτηκε ο ετήσιος κατάλογος Consumer Report ο οποίος αποτελεί σημαντικό οδηγό για πολλούς που θέλουν να αγοράσουν αυτοκίνητο. Ο κατάλογος μετρά την ικανοποίηση των πελατών μέσω ερευνών και εξετάζει την απόδοση και την αξιοπιστία αλλά και την οικονομία καυσίμου. 

2