Ηλεκτροκίνητο Saab

Η σουηδική εταιρία δεν θα μπορούσε να λείψει από τον… χορό της ηλεκτροκίνησης και αναμένεται να παρουσιάσει μία αντίστοιχη έκδοση που θα βασίζεται στην station εκδοχή του 9-3.

Η σουηδική εταιρία δεν θα μπορούσε να λείψει από τον… χορό της ηλεκτροκίνησης και αναμένεται να παρουσιάσει μία αντίστοιχη έκδοση που θα βασίζεται στην station εκδοχή του 9-3. Το πρωτότυπο ηλεκτροκίνητο Saab ονομάζεται 9-3 ePower και η παραγωγή του θα περιοριστεί στις 70 μονάδες που θα συμμετέχουν σε πιλοτικό πρόγραμμα που θα γίνει στους δρόμους της Σουηδίας από τις αρχές του επόμενου έτους.
Το 9-3 ePower εξοπλίζεται με ηλεκτροκινητήρα ισχύος 184 PS ο οποίος τροφοδοτείται με ηλεκτρική ενέργεια από μπαταρίες λιθίου-ιόντων χωρητικότητας 35,5 kWh.
Οι μπαταρίες βρίσκονται τοποθετημένες στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, επαναφορτίζονται πλήρως σε περίπου 6 h και προσφέρουν αυτονομία άνω των 200 km. Από πλευράς επιδόσεων οι Σουηδοί ισχυρίζονται πως τα 0-100 km/h επιτυγχάνονται σε 8,5 sec ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 150 km/h. 

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr