Ηλεκτροκίνητο Saab

Ηλεκτροκίνητο Saab

Η σουηδική εταιρία δεν θα μπορούσε να λείψει από τον… χορό της ηλεκτροκίνησης και αναμένεται να παρουσιάσει μία αντίστοιχη έκδοση που θα βασίζεται στην station εκδοχή του 9-3.

Ηλεκτροκίνητο Saab
Η σουηδική εταιρία δεν θα μπορούσε να λείψει από τον… χορό της ηλεκτροκίνησης και αναμένεται να παρουσιάσει μία αντίστοιχη έκδοση που θα βασίζεται στην station εκδοχή του 9-3. Το πρωτότυπο ηλεκτροκίνητο Saab ονομάζεται 9-3 ePower και η παραγωγή του θα περιοριστεί στις 70 μονάδες που θα συμμετέχουν σε πιλοτικό πρόγραμμα που θα γίνει στους δρόμους της Σουηδίας από τις αρχές του επόμενου έτους.
Το 9-3 ePower εξοπλίζεται με ηλεκτροκινητήρα ισχύος 184 PS ο οποίος τροφοδοτείται με ηλεκτρική ενέργεια από μπαταρίες λιθίου-ιόντων χωρητικότητας 35,5 kWh.
Οι μπαταρίες βρίσκονται τοποθετημένες στο πίσω μέρος του αυτοκινήτου, επαναφορτίζονται πλήρως σε περίπου 6 h και προσφέρουν αυτονομία άνω των 200 km. Από πλευράς επιδόσεων οι Σουηδοί ισχυρίζονται πως τα 0-100 km/h επιτυγχάνονται σε 8,5 sec ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 150 km/h. 

Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης