GP Γερμανίας: Ανήσυχοι οι πιλότοι!

GP Γερμανίας: Ανήσυχοι οι πιλότοι!

Σε σύσκεψη που έγινε χτες στα πάντοκ του Νίρμπουργκρινγκ στο πλαίσιο λειτουργίας του GPDA (Grand Prix Drivers Association) συζητήθηκε από τους πιλότους το θέμα των ελαστικών.

GP Γερμανίας: Ανήσυχοι οι πιλότοι!
Υπάρχει ανησυχία μετά από όσα συνέβησαν στο Σίλβερστον και στην ανακοίνωσή του τους οι πιλότοι αναφέρουν: «Θέλουμε να εκφράσουμε το βαθύτατο προβληματισμό μας για όσα συνέβησαν στο Σίλβερστον. Πιστεύουμε πως οι αλλαγές που έγιναν στο σκελετό των ελαστικών θα επιλύσουν τα προβλήματα. Είμαστε έτοιμοι να οδηγήσουμε τα μονοθέσια στο όριο, όπως πάντα και όπως περιμένουν οι ομάδες μας, οι χορηγοί μας και οι φίλαθλοι. Παραταύτα έχουμε αποφασίσει πως αν κάνουν την εμφάνισή τους ανάλογα προβλήματα, θα αποσυρθούμε αμέσως από τη συνέχεια του Γερμανικού GP. Προβλήματα με τα ελαστικά θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές μας όπως και των ανθρώπων ασφαλείας και των θεατών».

Η Pirelli άλλαξε το σκελετό των πίσω ελαστικών και πλέον ο ιμάντας από ατσάλι
έχει δώσει τη θέση του σε ιμάντα από κέβλαρ. Αυτό αναμένεται να κατεβάσει κατά 10 βαθμούς Κελσίου τη θερμοκρασία λειτουργίας των ελαστικών και να επιλύσει το πρόβλημα.

Μιλώντας σχετικά ο Μαρκ Γουέμπερ τόνισε:
Κλείσιμο
«Έβρεχε την Παρασκευή στο Σίλβερστον και δεν κάναμε πολλά χιλιόμετρα σε στεγνό οδόστρωμα για να διαπιστώσουμε το πρόβλημα. Αν το είχαμε εντοπίσει νωρίτερα θα είχαμε αποχωρήσει από τον αγώνα όπως έγινε στην Ινδιανάπολη το 2005. Τα συμβάντα έχουν παρόμοια δυναμική».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης