Ράικονεν: Ανυπομονώ για τη συνέχεια στη F1!

Ράικονεν: Ανυπομονώ για τη συνέχεια στη F1!

Ο Φινλανδός πρωταθλητής μοιράζεται μαζί μας τις σκέψεις του μετά την ανανέωση του συμβολαίου του με τη Lotus F1 για το 2013.

Ράικονεν: Ανυπομονώ για τη συνέχεια στη F1!
Ο Φινλανδός πρωταθλητής μοιράζεται μαζί μας τις σκέψεις του μετά την ανανέωση του συμβολαίου του με τη Lotus F1 για το 2013. Τη συνέντευξη του 33χρονου πρωταθλητή δημοσιοποίησε το γραφείο Τύπου της Lotus.

Τι διδάχτηκες από την επιστροφή σου στη F1;
Αυτή η χρονιά με βοήθησε να δω μέσα μου την αγάπη για τους αγώνες πίστας που παραμένει ίδια. Προφανώς δε θα επέστρεφα αν δεν το αισθανόμουν αυτό. Η οδήγηση ενός μονοθεσίου F1 συνεχίζει να με εμπνέει και νιώθω το ίδιο πάθος γι’ αυτό.

Κλείσιμο
Η Lotus είναι η 4η ομάδα F1 (Sauber, McLaren, Ferrari οι άλλες τρεις) με την οποία συνεργάζεσαι, ταιριάζετε;
Είμαι ικανοποιημένος και χαρούμενος με την ομάδα, τον τρόπο εργασίας και την προσέγγιση στους αγώνες. Ακόμη από την επένδυση που γίνεται στην εξέλιξη του μονοθεσίου. Θεωρώ ότι με τη δουλειά που γίνεται στο Έστον του χρόνου θα είμαστε σε θέση να παλέψουμε σε κάθε αγώνα για μια θέση στο βάθρο και για τον τίτλο.

Πρόσφατα σε είδαμε σε σχετικό βίντεο να υπογράφεις δια της βίας ένα συμβόλαιο. Έγινε κάτι αντίστοιχο στη Lotus;
Δε χρειάστηκε να με δέσουν και να με εκβιάσουν με παλιές φωτογραφίες. Τα πράγματα εξελίχθηκαν φυσιολογικά.

Πως προσεγγίζεις τους τελευταίους 3 φετινούς αγώνες;
Με το ίδιο πάθος όπως κάθε φορά. Αυτό που μου αρέσει είναι να αγωνίζομαι.



Τι εμπειρίες αποκόμισες φέτος;
Αποδείξαμε σαν ομάδα ότι είμαστε σε θέση να φτιάξουμε ένα αξιόπιστο και ανταγωνιστικό μονοθέσιο. Φέτος μπαίνουν οι βάσεις για μια καλύτερη χρονιά το 2013. Ξέρουμε σε τι πρέπει να βελτιωθούμε ώστε να πετύχουμε καλύτερα αποτελέσματα του χρόνου. Ανυπομονώ να συνεχίσουμε τη δουλειά με την ομάδα.

Τι έμαθες φέτος;
Υπήρχαν κάποιοι που έθεταν ερωτήματα γύρω από την απόδοσή μου λόγω της διετούς απουσίας μου. Προσωπικά δεν ένιωθα πως είχα σταματήσει. Έκανα κάτι διαφορετικό στα ράλι αλλά επιστρέφοντας στη F1, ένιωσα αμέσως πως ήμουν σε άριστη κατάσταση και αρκετά γρήγορος για να αγωνιστώ. Θέλω όπως πάντα να κερδίζω και έδειξα πως είμαι ικανός να διεκδικήσω νίκες ξανά. Δεν πήρα φέτος νίκη, τουλάχιστον ως τώρα αλλά πλησίασα κάποιες φορές. Θα συνεχίσω να προσπαθώ μέχρι να τα καταφέρω.

Σε τι θα επικεντρωθείς το 2013;
Το βασικό είναι να πετυχαίνουμε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα κάθε φορά, κάθε Σαββατοκύριακο, κάθε αγώνα. Για να το πετύχουμε αυτό πρέπει να βρω στον εαυτό μου αλλά και από το μονοθέσιο κάτι παραπάνω στις κατατακτήριες δοκιμές. Όπως φάνηκε φέτος πρέπει να είσαι στις δυο πρώτες σειρές της εκκίνησης για να κερδίσεις οπότε αυτόν είναι ο βασικός στόχος για μένα το 2013.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης