Φεύγει ο Χάμιλτον από τη McLaren

Φεύγει ο Χάμιλτον από τη McLaren

Με μια ολιγόλογη ανακοίνωση και θέλοντας πιθανόν να προλάβει τις ανακοινώσεις της Mercedes, η McLaren επισημοποίησε τη συνεργασία της με τον 22χρονο Μεξικάνο πιλότο που φέτος αγωνίζεται επιτυχώς με τα χρώματα της Sauber.

Φεύγει ο Χάμιλτον από τη McLaren
Με μια ολιγόλογη ανακοίνωση και θέλοντας πιθανόν να προλάβει τις ανακοινώσεις της Mercedes, η McLaren επισημοποίησε τη συνεργασία της με τον 22χρονο Μεξικάνο πιλότο που φέτος αγωνίζεται επιτυχώς με τα χρώματα της Sauber.

Οι πρώτες πληροφορίες θέλουν τον Πέρεζ να έχει υπογράψει πολυετή συμφωνία με τη Βρετανική ομάδα που ξεκινά από το 2013.

Τη νέα χρονιά ο Σέρτζιο Πέρεζ θα αγωνίζεται μαζί με το Τζένσον Μπάτον για λογαριασμό της McLaren. Ο Μεξικάνος είχε συμβόλαιο με τη Ferrari και συμμετείχε στην ακαδημία νέων οδηγών της αλλά ο πρόεδρος της Ιταλικής ομάδας Λούκα ντι Μοντεζέμολο δήλωσε πολλές φορές φέτος πως θεωρεί άπειρο τον Πέρεζ για τη Ferrari.
Κλείσιμο

Προφανώς στη McLaren έχουν άλλη γνώμη όπως προκύπτει και από τα λεγόμενα του διευθύνοντα συμβούλου της ομάδας Μάρτιν Ουίτμαρς: «Μετά από μερικές συγκλονιστικές εμφανίσεις που τον έφεραν στο βάθρο τρεις φορές έναν εκπληκτικό ταχύτερο γύρο στο Μονακό ο Πέρεζ έδειξε πως δε στερείται ικανότητας, ταχύτητας και εργατικότητας. Παρακολουθούμε αρκετό καιρό τα βήματά του και πλέον ως μέλος της ομάδας μας θα τύχει της ανάλογης φροντίδας ώστε να εξελίξει τις ικανότητές του τα επόμενα χρόνια. Είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα εξελιχθεί σε πρωταθλητή».

Από την πλευρά του ο Σέρτζιο Πέρεζ συμπλήρωσε: «Είμαι ενθουσιασμένος που γίνομαι μέλος της McLaren. To όνομά της αποτελεί θρύλο στο μηχανοκίνητο αθλητισμό και κάθε οδηγός θέλει να βρεθεί πίσω από το τιμόνι ενός μονοθεσίου McLaren. Μεγάλωσα με τις ιστορίες του Σένα και τα πρωταθλήματα που πήρε με τη McLaren, είναι τιμή μου που με επέλεξαν να οδηγήσω μαζί με το Μπάτον το 2013».

Από την πλευρά της η McLaren ξεκαθάρισε ότι θα συνεχίσει να στηρίζει την προσπάθεια του Λιούις Χάμιλτον για την κατάκτηση του τίτλου φέτος. Μιλώντας σχετικά ο Ουίτμαρς τόνισε: «Δράττομαι της ευκαιρίας για να ευχαριστήσω το Χάμιλτον για την αφοσίωσή του. Έγραψε ένα μεγάλο μέρος της ζωής του και της καριέρας του μαζί μας και θα συνεχίσει να ανήκει στο κλαμπ παγκόσμιων πρωταθλητών της McLaren».

Βέβαια τα σημερινά νέα δε θα μπορούσαν να είναι καλύτερα μέχρι στιγμής τουλάχιστον για τον Αλόνσο. Η επικείμενη ανακοίνωση της μεταγραφής του Χάμιλτον στη Mercedes σίγουρα δε βοηθά το Βρετανό στη φετινή διεκδίκηση του τίτλου τη στιγμή που ο ταχύς και ταλαντούχος Σέρτζιο Πέρεζ απομακρύνθηκε οριστικά από το Μαρανέλο.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης