Αλόνσο: Πιο αργή η Ferrari από τον ανταγωνισμό!

Αλόνσο: Πιο αργή η Ferrari από τον ανταγωνισμό!

Ο 30χρονος Ισπανός πρωτοπόρος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος μιλώντας χτες στα πάντοκ του Βελγικού GP στο Σπα ξεκαθάρισε την εικόνα της δυναμικής των μονοθεσίων.

Αλόνσο: Πιο αργή η Ferrari από τον ανταγωνισμό!
Ο 30χρονος Ισπανός πρωτοπόρος στη βαθμολογία του πρωταθλήματος μιλώντας χτες στα πάντοκ του Βελγικού GP στο Σπα ξεκαθάρισε την εικόνα της δυναμικής των μονοθεσίων.

Σύμφωνα με τον δυο φορές παγκόσμιο πρωταθλητή η Ferrari F2012 υστερεί σε απόλυτη ταχύτητα έναντι της McLaren MP4/27 και της Red Bull RB8: «Δε νομίζω να άλλαξε κάτι το καλοκαίρι. Μελετώντας τους αριθμούς στην καλοκαιρινή ανάπαυλα τείνεις να πιστέψεις πως η διαφορά είναι μεγάλη υπέρ μας αλλά αρκούν δυο – τρεις κακοί αγώνες για να αλλάξει αυτό. Σημειώστε ότι όσον αφορά στην απόδοση είμαστε ξεκάθαρα οι πιο αργοί απ’ τους κορυφαίους. Έχουμε βαθμολογικό πλεονέκτημα αλλά έχουμε μειονέκτημα απόδοσης οπότε δεν πιστεύω πως πρέπει να θεωρούμαστε φαβορί. Η διαφορά που είχαμε από την pole position στον τελευταίο αγώνα ήταν 8 δέκατα, πρόκειται για μεγάλη απόσταση. Πρέπει να βελτιωθούμε, ας δούμε που βρισκόμαστε εδώ και στη Μόντσα που είναι δυο πίστες με ιδιαίτερο χαρακτήρα. Αν πάρουμε καλούς βαθμούς σ’ αυτούς τους αγώνες και μπορέσουμε να μειώσουμε  τη διαφορά μέχρι τη Σιγκαπούρη τότε ίσως…».

Κλείσιμο
Από την πλευρά τους οι βασικοί αντίπαλοι του Αλόνσο στη μάχη του τίτλου
, Σεμπάστιαν Φέτελ και Λιούις Χάμιλτον – χωρίς να ξεχνάμε το Γουέμπερ – βλέπουν διαφορετικά την κατάσταση.


Ο περσινός νικητής στο Σπα και πρωταθλητής 2011, Σεμπάστιαν Φέτελ δήλωσε σχετικά:
«Δεν βρίσκεται ο Αλόνσο επικεφαλής στη βαθμολογία επειδή κάποιος του χάρισε βαθμούς, το αξίζει. Η Ferrari είχε προβλήματα στην αρχή της χρονιάς αλλά αντέδρασαν και αυτή τη στιγμή έχουν ένα πολύ γρήγορο – ανταγωνιστικό μονοθέσιο σ’ όλες τις συνθήκες».

Από την πλευρά του ο Χάμιλτον συμπλήρωσε: «Λογικό να τοποθετείται έτσι, εκτονώνει την πίεση, το ίδιο μπορώ να πω και εγώ έχω το πιο αργό μονοθέσιο από τις τέσσερις κορυφαίες ομάδες οπότε ας δούμε τι μπορώ να κάνω. Δεν ξέρω γιατί υποβαθμίζει το μονοθέσιο του, ο Φερνάντο είναι ο καλύτερος οδηγός αυτή τη στιγμή και ο πιο σταθερός στη συγκομιδή βαθμών. Έχει βαθμολογηθεί σ’ όλους τους αγώνες και έχει κερδίσει 3 απ’ αυτούς οπότε προφανώς δεν έχει το πιο αργό μονοθέσιο».

Το Βελγικό GP θα μεταδοθεί την Κυριακή απευθείας από τον Alpha στις 14:00.

Ο Αλόνσο υπογράφει χτες αυτόγραφα στους οπαδούς τους μπροστά από τα πιτ της Ferrari στο Σπα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης