McLaren: Συγκρατημένη απαισιοδοξία για το Μονακό!

McLaren: Συγκρατημένη απαισιοδοξία για το Μονακό!

Οι Τζένσον Μπάτον και Λιούις Χάμιλτον ετοιμάζονται για τον πιο λαμπερό αγώνα της χρονιάς στους στενούς δρόμους του Πριγκιπάτου.

McLaren: Συγκρατημένη απαισιοδοξία για το Μονακό!
Οι Τζένσον Μπάτον και Λιούις Χάμιλτον ετοιμάζονται για τον πιο λαμπερό αγώνα της χρονιάς στους στενούς δρόμους του Πριγκιπάτου.

Ειδικά για το Μπάτον πρόκειται για τον αγώνα στη γειτονιά του
Κλείσιμο
καθώς όπως ίσως γνωρίζετε είναι κάτοικος Μονακό. Ο 32χρονος πιλότος πέρυσι εκκινώντας από τη 2η θέση έδωσε μια συγκλονιστική μάχη με τους Αλόνσο και Φέτελ που τελικά κρίθηκε στην ικανότητα του Γερμανού να παραμείνει επικεφαλής με φθαρμένα ελαστικά.

Μιλώντας για τον αγώνα του ερχόμενου Σαββατοκύριακου στο Μονακό, ο νικητής του αγώνα το 2009 τόνισε μεταξύ άλλων: «Θυμάμαι πέρυσι ότι είχα ένα φανταστικό μονοθέσιο και ένιωθα σίγουρος ότι μπορούσα να πάρω τη νίκη.  Έτσι όπως εξελίχθηκε όμως και για λόγους πέραν του δικού μας ελέγχου δεν τα κατάφερα. Οπότε έχω την αίσθηση ότι έχω αφήσει μια δουλειά στη μέση που πρέπει να την τελειώσω. Έχει ενδιαφέρον ότι για πρώτη φορά σ’ αυτό τον αγώνα θα χρησιμοποιηθεί η πολύ μαλακή γόμα της Pirelli. Παρότι το μονοθέσιο μας δεν βολεύεται στη συγκεκριμένη πίστα τόσο πολύ εγώ διατηρώ την αισιοδοξία μου ότι θα μπορέσω να ξεπεράσω τα προβλήματα ισορροπίας κρατήματος που αντιμετώπισα στους προηγούμενους δυο αγώνες».

Ο Μπάτον κέρδισε στον πρώτο αγώνα της χρονιάς στην Αυστραλία αλλά από τότε τα αποτελέσματά του δεν είναι ανάλογα. Δε βαθμολογήθηκε σε Μαλαισία και Μπαχρέιν ενώ στην Ισπανία πήρε μόλις δυο βαθμούς. Κατάφερε να ανέβει στο βάθρο στην Κίνα παίρνοντας τους 18 βαθμούς της 2ης θέσης.

Αντίθετα ο teammate του Λιούις Χάμιλτον που δεν έχει κερδίσει φέτος αγώνα μέχρι τώρα έχει βαθμολογηθεί σ’ όλους τους αγώνες με αποτέλεσμα να έχει μαζέψει 8 βαθμούς περισσότερους από το Μπάτον. Ο Χάμιλτον ανέβηκε στο 3ο σκαλί του βάθρου στους 3 πρώτους αγώνες και τερμάτισε 7ος σε Μπαχρέιν και Ισπανία.

Μιλώντας για το GP του Μονακό το οποίο κέρδισε το 2008 με τη McLaren σημείωσε μεταξύ άλλων:  «Είναι σημαντικό να ξεκαθαρίσουμε πως παρότι θέλουμε τη νίκη το πιο σημαντικό φέτος στο πρωτάθλημα είναι να μαζεύεις σταθερά βαθμούς. Βαθμολογήθηκα σε κάθε αγώνα μέχρι σήμερα και απέχω μόνο 8 βαθμούς από την κορυφή της βαθμολογίας. Αυτό με ενθαρρύνει καθώς βλέπω ότι η νέα μου προσέγγιση αποδίδει. Όμως τα τελευταία δυο αποτελέσματα δεν ήταν καλά και σίγουρα το Μονακό είναι ο ιδανικός τόπος για να αλλάξω υπέρ μου αυτή την εικόνα».

Οι ελεύθερες δοκιμές ειδικά στο Μονακό θα γίνουν την Πέμπτη 24/5.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης