F1: Θα κάνουν τη διαφορά οι γόμες;

F1: Θα κάνουν τη διαφορά οι γόμες;

Στη Βαρκελώνη στο Ισπανικό GP που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή (13/5, 14:00 απευθείας Alpha) για πρώτη φορά φέτος θα χρησιμοποιηθεί ο συνδυασμός σκληρής και μαλακής γόμας.

F1: Θα κάνουν τη διαφορά οι γόμες;
Στη Βαρκελώνη στο Ισπανικό GP που θα διεξαχθεί την ερχόμενη Κυριακή (13/5, 14:00 απευθείας Alpha) για πρώτη φορά φέτος θα χρησιμοποιηθεί ο συνδυασμός σκληρής και μαλακής γόμας. Ταυτόχρονα είναι η πρώτη φορά φέτος που δε θα υπάρχει διαθέσιμη σε αγώνα η μέση γόμα και η πρώτη φορά που θα υπάρχει μεγάλη διαφορά ανάμεσα στις διαθέσιμες γόμες.

Μιλώντας σχετικά ο αγωνιστικός διευθυντής της Ιταλικής εταιρείας κατασκευής ελαστικών,
Κλείσιμο
Πωλ Χέμπερι τόνισε: «Η επιλογή της σκληρής και της μαλακής γόμας έγινε για να φανεί η διαφορά απόδοσης και να υπάρξει μια νέα πρόκληση για τις ομάδες όσον αφορά στη στρατηγική. Οι διαφορές ανάμεσα στους δυο τύπους ελαστικών επιτρέπουν στις ομάδες να κάνουν διαφορετικές επιλογές στρατηγικής που μπορεί να οδηγήσουν σε τελείως απρόβλεπτη εξέλιξη. Καθότι οι ομάδες έμαθαν πολλά για τα λάστιχα στο Μουτζέλο περιμένουμε μια αμφίρροπη μάχη και γιατί όχι έναν πέμπτο διαφορετικό νικητή σε ισάριθμους αγώνες φέτος».

Όλες οι κορυφαίες ομάδες έχουν κάνει δοκιμές εξέλιξης στο Μοντμελό το χειμώνα και σίγουρα γνωρίζουν άριστα την πίστα και τις απαιτήσεις της από τα ελαστικά. Το πιο χαρακτηριστικό είναι η πίεση που ασκείται στο εμπρός αριστερό ελαστικό.


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης