Ρόσμπεργκ: Αβάντα για τη F1, η πρόκληση των ελαστικών!

Ρόσμπεργκ: Αβάντα για τη F1, η πρόκληση των ελαστικών!

Ο 26χρονος Γερμανός θεωρεί πως η φετινή συμπεριφορά των ελαστικών της Pirelli κολακεύει το θέαμα και αυξάνει το ενδιαφέρον των θεατών στη F1.

Ρόσμπεργκ: Αβάντα για τη F1, η πρόκληση των ελαστικών!
Ο 26χρονος Γερμανός θεωρεί πως η φετινή συμπεριφορά των ελαστικών της Pirelli κολακεύει το θέαμα και αυξάνει το ενδιαφέρον των θεατών στη F1.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση
Κλείσιμο
στο δικτυακό τόπο autosport.com για το που οφείλονται οι συνεχείς εναλλαγές στην κορυφή ο Ρόσμπεργκ έδωσε μια άλλη οπτική: «Το παιχνίδι έχει αλλάξει. Η μεταβλητότητα των συνθηκών λόγω οδοστρώματος, θερμοκρασίας και χάραξης της πίστας οδηγεί σε διαφορετικά αποτελέσματα. Αποτελεί για τους μηχανικούς μεγάλη πρόκληση η κατανόηση των δεδομένων, η ανάλυσή τους και η προσαρμογή ώστε να πετύχουν το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα. Για μένα αυτό θα είναι το κλειδί της φετινής χρονιάς αυτός που θα κατανοήσει νωρίτερα τα ελαστικά θα έχει πλεονέκτημα.
Μέχρι τώρα τα πράγματα δε θα μπορούσαν να είναι καλύτερα για τη F1. Σε τέσσερις διαφορετικούς αγώνες είχαμε ισάριθμους νικητές. Επιπλέον η εξέλιξη του αγώνα είναι απρόβλεπτη έχουμε πολλές ανατροπές προσπεράσματα και ανακατατάξεις. Όσον αφορά εμάς έχουμε ακόμη πολλά περιθώρια βελτίωσης σε κάποιους τομείς. Από την Αυστραλία προοδεύσαμε πολύ και είναι σημαντικό ότι μετά τη νίκη στην Κίνα ήμασταν σε θέση στο Μπαχρέιν να τερματίσουμε μπροστά από McLaren και Ferrari. Ελπίζω να συνεχίσουμε να προοδεύουμε στον ίδιο ρυθμό».

Οι δηλώσεις του Ρόσμπεργκ έρχονται λίγες μέρες μετά απ’ αυτές του Σουμάχερ που προκάλεσαν την αντίδραση της Pirelli. Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής είπε μετά τον αγώνα στο Μπαχρέιν: «Αναρωτιέμαι αν τα ελαστικά θα πρέπει να παίζουν τόσο σημαντικό ρόλο. Θα μπορούσαν να διαρκούν περισσότερο και να μας δίνουν τη δυνατότητα να κινούμαστε στα όρια και όχι σε ρυθμό safety car. Είμαι δυσαρεστημένος απ’ αυτή την κατάσταση. Αν αφορούσε μόνο το δικό μας μονοθέσιο θα το λύναμε αλλά προβληματίζει τουλάχιστον τις δέκα από τις δώδεκα ομάδες». Οι δυο ομάδες που δείχνουν να μην έχουν πρόβλημα υπέρμετρης φθοράς είναι οι Lotus, Sauber.

Από την Pirelli δήλωσαν απογοητευμένοι από τα σχόλια του Σουμάχερ.

Στις δοκιμές εξέλιξης που ξεκινούν στο Μουτζέλο αύριο, Πρωτομαγιά και θα διαρκέσουν τρεις μέρες όλες οι ομάδες θα προσπαθήσουν να κατανοήσουν καλύτερα τις διακυμάνσεις στην απόδοση των ελαστικών.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης