F1 δοκιμές: Δεν αλλάζει το πρόγραμμα!

F1 δοκιμές: Δεν αλλάζει το πρόγραμμα!

Red Bull, Ferrari επιθυμούσαν να κάνουν δοκιμές από Παρασκευή έως Δευτέρα αλλά η FIA δεν το επέτρεψε.

F1 δοκιμές: Δεν αλλάζει το πρόγραμμα!
Μπορεί να απομένουν ακόμη 17 μέρες για το σβήσιμο των κόκκινων φώτων στην Αυστραλία αλλά η μάχη έχει ήδη ξεκινήσει. Όπως ίσως θυμάστε με την ολοκλήρωση του προηγούμενου 4ημερου δοκιμών στη Βαρκελώνη η πρωταθλήτρια ομάδα της Red Bull συνεπικουρούμενη από τη Ferrari ανακοίνωσε την πρόθεσή της να μεταθέσει κατά μια μέρα το πρόγραμμα δοκιμών του τελευταίου τετραημέρου.

Έτσι από αύριο έως και την Κυριακή θα έκαναν δοκιμές οι εννιά από τις έντεκα ομάδες
Κλείσιμο
και οι Red Bull, Ferrari θα έκαναν δοκιμές από Παρασκευή έως και Δευτέρα. Όμως μια αποσαφήνιση του πλαισίου των κανονισμών από τη FIA χτες ανέτρεψε βίαια τα σχέδια των δυο ομάδων. Ο κανονισμός αναφέρει ότι απαγορεύονται οι δοκιμές μια βδομάδα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου.

Κάποια από τις άλλες εννιά ομάδες ζήτησε αποσαφήνισή του δηλαδή ποια είναι η βδομάδα πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Η απάντηση από τη FIA ήταν: «η βδομάδα που προηγείται αυτής που θα γίνει η έναρξη». Με δεδομένο ότι η έναρξη θα γίνει στις 16/3 με τις ελεύθερες δοκιμές της Παρασκευής για το Αυστραλιανό GP, δηλαδή τη βδομάδα 12-18/3, η βδομάδα που προηγείται είναι η 5-11/3. Κατά συνέπεια δεν μπορούν να γίνουν δοκιμές την ερχόμενη Δευτέρα 5/3.

Red Bull και Ferrari τρέχουν από χτες το μεσημέρι να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα και να επισπεύσουν το πρόγραμμά τους κατά μια μέρα. Αν αυτό ακούγεται απλό βάλτε στο μυαλό σας ότι μια τέτοια ανατροπή συμπαρασύρει το πρόγραμμα τουλάχιστον 500 ατόμων σε κάθε ομάδα με ότι αυτό συνεπάγεται.

Κανονικά λοιπόν αύριο οι δέκα από τις έντεκα ομάδες (σ.σ: η Marussia δεν πέρασε τα crash test και δε θα συμμετέχει) θα ξεκινήσουν δοκιμές στη Βαρκελώνη.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης