O Ράικονεν μιλά μετά τις πρώτες δοκιμές

O Ράικονεν μιλά μετά τις πρώτες δοκιμές

Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στην επίσημη διαδικτυακή σελίδα της F1, αποκαλύπτει τις σκέψεις του μετά τις πρώτες δυο επίσημες μέρες δοκιμών. Ο 32χρονος σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο ημέρας την πρώτη από τις δυο μέρες μάλιστα.

O Ράικονεν μιλά μετά τις πρώτες δοκιμές
Σε συνέντευξη που παραχώρησε ο πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής στην επίσημη διαδικτυακή σελίδα της F1, αποκαλύπτει τις σκέψεις του μετά τις πρώτες δυο επίσημες μέρες δοκιμών. Ο 33χρονος σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο ημέρας την πρώτη από τις δυο μέρες μάλιστα.

Ένιωθες άνετα μέσα στο μονοθέσιο;
Κλείσιμο
Κάποιες στιγμές το κράτημα ήταν καλύτερο από κάποιες άλλες. Συνολικά είμαι χαρούμενος με το μονοθέσιο. Φυσικά υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης αλλά είναι μια καλή αρχή και για μένα και για τη Lotus. Αυτή τη στιγμή μετράει να βάλουμε όσα περισσότερα χιλιόμετρα και για μένα και για την ομάδα και για την κατανόηση των ελαστικών.

Συμπληρώσατε 117 γύρους τη δεύτερη μέρα. Άρχισαν να γίνονται αισθητά τα g στο σώμα σου;
Όχι δεν είχα πρόβλημα, γι’ αυτό έκανα προπόνηση πριν.

Οι επιδόσεις σου δείχνουν ότι δεν έχασες την ταχύτητά σου…
Για να είμαι ειλικρινής δεν πέρασε ποτέ από το μυαλό μου ότι έχω πάθει κάτι τέτοιο Ήξερα από τη στιγμή που οδήγησα το παλιό μονοθέσιο στη Βαλένθια ότι ήμουν ΟΚ. Το ένιωσα αμέσως. Φυσικά δεν βρίσκομαι στο 1005 αλλά πλησιάζω…

Όταν έφυγες από τη F1 έλεγες ότι υπάρχει μονοτονία, οι ίδιες πίστες, τα ίδια ξενοδοχεία, οι ίδιοι άνθρωποι, οι ίδιες ερωτήσεις…
Δεν άλλαξε τίποτα. Δεν περίμενα να αλλάξει τίποτα. Απ’ αυτή την οπτική τα ράλι έχουν περισσότερο ενδιαφέρον αλλά έτσι είναι η κατάσταση στη F1. Εφόσον θέλεις να αγωνιστείς εδώ το αποδέχεσαι. Η F1 είναι το υψηλότερο επίπεδο αγώνων πίστας και μου είχαν λείψει οι αγώνες.



Η οδήγηση ενός μονοθεσίου F1 είναι ότι καλύτερο μπορεί να κάνει κάποιος στη ζωή του;
Όχι νομίζω ότι υπάρχουν πολλά ωραία πράγματα που μπορεί να κάνει κάποιος .

Σου έλειψαν οι νίκες;
Ένας υγιώς σκεπτόμενος άνθρωπος προτιμά να κερδίζει από το να χάνει. Αλλά δεν μπορείς να κερδίζεις συχνά. Δεν μπορώ να πω ότι μου έγινε συνήθεια. Δεν είχα στα χέρια μου μονοθέσιο νικητή για πολλά χρόνια. Το 2009 δεν είχα μονοθέσιο νικητή. Πήρα κάποιες νίκες στην καριέρα μου στη F1 αλλά αν δεις πόσο καιρό αγωνιζόμουν δεν είναι τόσο πολλές. Αλλά αυτή είναι η καριέρα μου (2001 – 2009, 18 νίκες).

Πότε ένιωσες ότι θες να επιστρέψεις;
Πέρυσι το καλοκαίρι όταν έκανα κάποιους αγώνες NASCAR. Απόλαυσα τη μάχη ρόδα με ρόδα. Συνειδητοποίησα ότι μου έλειπε. Στα ράλι δεν υπάρχει κόντρα τέτοια. Από τη στιγμή που το συνειδητοποίησα το δρομολόγησα…

Το ηθικό της ομάδας ανέβηκε με τον ερχομό σου…
Είχαν μια δύσκολη χρονιά πέρυσι αλλά είναι σπουδαία ομάδα και αποτελεί για μένα καλή εμπειρία η συνεργασία μαζί τους. Δεν ξέρω τι στόχο να βάλω για φέτος. Ας δούμε πως θα κυλήσουν οι δυο πρώτοι αγώνες και μετά το συζητάμε ξανά…

O Ράικονεν θα συνεχίσει τις δοκιμές εξέλιξης για την ομάδα της Lotus στη Βαρκελώνη από 21-24/2 ενόψει της πρεμιέρας του πρωταθλήματος στις 18/3 στο Άλμπερτ Παρκ της Μελβούρνης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης