Renault: Ο Σένα ήταν η σωστή επιλογή!

Renault: Ο Σένα ήταν η σωστή επιλογή!

Παρά την ατυχή εξέλιξη του αγώνα για τον Μπρούνο Σένα, ανιψιό του αείμνηστου Άιρτον Σένα στη Renault υποστηρίζουν σθεναρά την επιλογή τους να αντικαταστήσουν τον 34χρονο Νικ Χάιντφελτ με τον 27χρονο Βραζιλιάνο.

Renault: Ο Σένα ήταν η σωστή επιλογή!

Παρά την ατυχή εξέλιξη του αγώνα για τον Μπρούνο Σένα, ανιψιό του αείμνηστου Άιρτον Σένα στη Renault υποστηρίζουν σθεναρά την επιλογή τους να αντικαταστήσουν τον 34χρονο Νικ Χάιντφελτ με τον 27χρονο Βραζιλιάνο.

Ο Χάιντφελτ πήρε βαριά την απομάκρυνσή του από το κόκπιτ της R31 και κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα εναντίον της ομάδας η οποία σύμφωνα με τον μεγαλομέτοχό της Γκέραντ Λόπεζ είναι ακόμη μέλος.

Ο Γερμανός περιμένει να εκδικαστεί η υπόθεση μετά το Ιταλικό GP ελπίζοντας να δικαιωθεί και να υποχρεωθεί η Renault να τον τοποθετήσει εκ νέου στη θέση του οδηγού. Κάτι τέτοιο βέβαια φαντάζει απίθανο, το πιο λογικό είναι να κοστίσει κάτι παραπάνω στην ομάδα όλη αυτή η ιστορία. Εντύπωση πάντως προκάλεσε η παρουσία του στο Σπα θέλοντας να δείξει ότι αυτός είναι συνεπής στις υποχρεώσεις του.

Ο Σένα πάντως τα πήγε καλά στις δοκιμές του Σαββάτου όπου κατετάγη 7ος αλλά στον αγώνα λόγω απειρίας έκανε ένα κομβικό λάθος στην εκκίνηση όπου έπεσε πάνω στον Αλγκερσουάρι με την Toro Rosso. Έτσι δεν κατάφερε να βαθμολογηθεί.

Μιλώντας σχετικά ο αγ. διευθυντής της ομάδας Έρικ Μπουλιέ τόνισε: «Είμαι κάτι παραπάνω από χαρούμενος γιατί είδα ξανά το χαμόγελο στα πρόσωπα των μελών της ομάδας στο τέλος του Q2 και στο Q3. Αυτό είχε να συμβεί από τη Μαλαισία» τόνισε ο Γάλλος μηχανικός και η αλήθεια είναι πως η Renault έχει κάθε λόγο να μην είναι ευχαριστημένη από τις επιδόσεις του Χάιντφελτ στις κατατακτήριες δοκιμές. Ο “Quick Nick” είχε λίγο πολύ το ίδιο πρόβλημα και στη BMW. 

Κλείσιμο

Μιλώντας για το Σένα που είχε να αγωνιστεί από πέρυσι ο Μπουλιέ τόνισε: «Προφανώς το αδύνατο σημείο του είναι ότι δεν έχει αρκετό χρόνο στην πίστα φέτος. Χρειάζεται χιλιόμετρα για να ανακτήσει την αυτοπεποίθησή του στο μονοθέσιο. Ο επόμενος αγώνας θα είναι μια επιπλέον πρόκληση γι’ αυτόν καθότι οι ρυθμίσεις για τη Μόντσα είναι με ελάχιστη κάθετη δύναμη. Όμως η αυτοπεποίθησή του είναι μεγάλη και είμαι σίγουρος ότι μπορεί να τα καταφέρει. Απ’ τη στιγμή που αποφάσισα αυτή την αλλαγή είμαι υπόλογος για το πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση» κατέληξε ο Μπουλιέ.

Την ίδια στιγμή τα νέα από τον Ρόμπερτ Κουμπίστα (σ.σ: μην ξεχνάμε ότι ο τραυματισμός του σε ράλι έφερε τη Renault σ’ αυτή την κατάσταση) είναι ενθαρρυντικά καθότι ο Πολωνός υπεβλήθη στην τελευταία εγχείριση με επιτυχία.
Φυσικά δεν τίθεται θέμα επανόδου του στην ενεργό δράση φέτος.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης