Mercedes-Benz G-Class: Οσονούπω και ηλεκτρική

Mercedes-Benz G-Class: Οσονούπω και ηλεκτρική

Η Mercedes-Benz είναι έτοιμη να παρουσιάσει στο εγγύς μέλλον μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση του τετρακίνητου μοντέλου της, G-Class.

191108151047_GWagenElect
Σαν να μην είναι αρκετό ότι η G-Class δεν έχει αλλάξει εδώ και σχεδόν τέσσερις δεκαετίες, η Mercedes-Benz την… βάζει στη σφαίρα της ηλεκτροκίνησης. Αυτό δεν είναι φήμη, αλλά μια πραγματική επιβεβαίωση που δεν προήλθε από απλά στελέχη αλλά από τον Ola Kallenius. O CEO της Daimler ανακοίνωσε την απόφασή του, μέσω Twitter, στον επικεφαλής του τμήματος Digital Transformation, Sascha Pallenberg σε ένα σύντομο μήνυμα.

Η ηλεκτρική παραλλαγή του νέου G-Wagen θα είναι υπό την σκέπη του σήματος EQ της Mercedes-Benz . Ο Kallenius έχει ήδη επιβεβαιώσει μια μαζική επένδυση ύψους 10 δισ. Ευρώ για τα ηλεκτρικά οχήματα και την EQ, και δήλωσε: «Έως το 2022 θα φέρουμε στην αγορά περισσότερα από δέκα διαφορετικά ηλεκτροκίνητα οχήματα». Η ηλεκτροκίνηση της Mercedes-Benz G-Class δεν είναι κάτι καινούργιο. Αν και δεν είναι επίσημο, υπάρχει η μετατροπή της αυστριακής εταιρείας με την επωνυμία Kreisel Electric και ανήκει στον… Arnold Schwarzenegger. Δημιουργήθηκε πριν από τρία χρόνια και διαθέτει έναν ηλεκτροκινητήρα 490 ίππων. Φτάνει τα 0-100 km/h σε 5,6 δευτερόλεπτα και έχει τελική 183 χλμ. Η ισχύς προέρχεται από μια μπαταρία 80 kWh, η οποία υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση 150 kW με αυτονομία 300+ χιλιομέτρων. «Στο παρελθόν υπήρξαν συζητήσεις για το εάν θα έπρεπε να σταματήσουμε το μοντέλο, όπως βλέπω τα πράγματα τώρα, θα έλεγα ότι η τελευταία Mercedes που θα κατασκευαστεί θα είναι μια G-Class», πρόσθεσε ο Kallenius.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης