H SEAT σχεδιάζει ηλεκτρικό supermini

H SEAT σχεδιάζει ηλεκτρικό supermini

Ένα μικρό ηλεκτροκίνητο μοντέλο, που πιθανά θα δούμε και με το σήμα Cupra, φαίνεται πως βρίσκεται στις βασικές προτεραιότητες της SEAT η οποία δεν κρύβει την πρόθεση για ενίσχυση της ηλεκτρικής της γκάμας.

cupra_supermini_ev_render34565harpi1000_1
Σύμφωνα με πρόσφατο άρθρο του αγγλικού Autocar ο πρόεδρος της Seat Luca de Meo δήλωσε ξεκάθαρα κατά τη διάρκεια της έκθεσης της Φρανκφούρτης πως η εταιρία έχει ανάγκη για ένα ηλεκτρικό μοντέλο που θα είναι μικρότερο από το πρωτότυπο El Born που παρουσιάστηκε στην έκθεση.
Οι έρευνες δείχνουν πως η κατηγορία Β θα αποκτήσει μια σημαντική δυναμική στο χώρο της ηλεκτροκίνησης λόγω του πιο έντονου αστικού χαρακτήρα και των χαμηλότερων απαιτήσεων σε αυτονομία.

Προηγούμενες αναφορές είχαν σημειώσει πως η Seat αναμένεται να είναι η πρώτη εταιρία εντός του ομίλου VW που θα φέρει στην αγορά ένα μικρό ηλεκτρικό μοντέλο. Φυσικά αυτό θα βασίζεται στην νέα ευέλικτη ηλεκτρική πλατφόρμα MEB του ομίλου κάτι που σαφώς θα επιτρέψει και στη διαφοροποίηση του μοντέλου από τα πρότυπα του Ibiza. Ωστόσο θα θυμίσουμε πως η ίδια πλατφόρμα αποτελεί την βάση και για το πρώτο ηλεκτρικό SUV της Cupra, το Tavascan, και αυτό έχει εγείρει αρκετές συζητήσεις σχετικά με τη δημιουργία έκδοσης Cupra και για το μικρό μοντέλο. Άλλωστε ο De Meo σε παλαιότερη δήλωσή του έχει αναφέρει πως είναι πολύ πιθανό το επόμενο hot-hatch των ισπανών να μην έχει εξάτμιση και εκπομπές καυσαερίων.

Πάντως το ηλεκτρικό supermini δεν αποτελεί μέρος του πλάνου της Seat για την παρουσίαση έξι ηλεκτρικών και plug-in υβριδικών μοντέλων έως το 2021 οπότε η έλευσή του δεν θα πραγματοποιηθεί νωρίτερα από το 2022.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης