H Urus εκτόξευσε τις πωλήσεις της Lamborghini

H Urus εκτόξευσε τις πωλήσεις της Lamborghini

Διπλάσιες σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά είναι οι πωλήσεις που έχει καταγράψει το πρώτο εξάμηνο του 2019 η Lamborghini, κάτι που οφείλεται αποκλειστικά στην Urus.

lamborghini3456543harpi1000_1
Πολλοί φανατικοί οπαδοί της Lamborghini δεν υποδέχθηκαν με θέρμη την Urus θεωρώντας πως ένα SUV, όσο καλό και αν είναι, δεν συνάδει με την λογική ενός κατασκευαστή supercars. Ωστόσο η ωμή πραγματικότητα για κάθε εταιρία συνδέεται με τις πωλήσεις και το κέρδος που προκύπτει από αυτές οπότε κάτω από αυτό το πρίσμα το θηριώδες ιταλικό SUV είναι ίσως μια από τις πιο έξυπνες και πετυχημένες κινήσεις της Lamborghini στη σύγχρονη ιστορία της.
Σύμφωνα με Δελτίο Τύπου της Audi όπου αναφέρονται τα οικονομικά δρώμενα της Lamborghini αναφέρεται πως το πρώτο εξάμηνο του 2019 οι πωλήσεις της εταιρίας έφθασαν τις 4.553 μονάδες σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 96% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα της περασμένης χρονιάς.

Το νέο ρεκόρ πωλήσεων οφείλεται κατά κύριο λόγο στην Urus στην οποία ανήκουν οι 2.693 μονάδες επί του συνόλου με την Huracan να ακολουθεί με 1.211 μονάδες και την Aventador με 649 μονάδες. Σε επίπεδο αγορών η μεγαλύτερη αύξηση κατά 128% σημειώθηκε στις ΗΠΑ όπου πωλήθηκαν 1.543 αυτοκίνητα ενώ σχεδόν διπλάσια ήταν και τα ποσοστά που σημειώθηκαν και στην αγορά της Ασίας.
Πάντως τα στελέχη της Lamborghini αναμένουν πως το ρεκόρ πωλήσεων αρκετά σύντομα θα ξεπεραστεί από ένα νέο καθώς αναμένεται η ενίσχυση της γκάμας με περισσότερες εκδόσεις της Urus ενώ ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη το πρόγραμμα αντικατάστασης των Huracan και Aventador.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης