Άνοιξαν οι λίστες παραγγελιών του Pininfarina Battista

Άνοιξαν οι λίστες παραγγελιών του Pininfarina Battista

Ο οίκος Pininfarina ανακοίνωσε την έναρξη της διαδικασίας προ-παραγγελιών για το εντυπωσιακό ηλεκτρικού hypercar Battista που πρόσφατα παρουσιάστηκε επίσημα και στη Μ. Βρετανία.

pininfarina-battista
Η παρουσίαση του Pininfarina Battista στη Μ. Βρετανία έγινε στο πλαίσιο έκθεσης που ήταν αφιερωμένη στον Leonardo da Vinci. Η επιλογή δεν είναι τυχαία καθώς ο οίκος Pininfarina θέλει να τονίσει τον καινοτόμο χαρακτήρα και την προηγμένο τεχνολογικό υπόβαθρου του Battista.
Η παραγωγή του ηλεκτρικού hypercar της Pininfarina θα ξεκινήσει την επόμενη χρονιά στο Cambiano, κοντά στο Τορίνο, όμως ήδη είναι σε λειτουργία η πλατφόρμα των προ-παραγγελιών. Το Battista θα παραχθεί σε συνολικά 150 αντίτυπα τα οποία θα μοιραστούν ισόποσα στις αγορές της Ευρώπης, της Αμερικής και της Ασίας. Η τιμή εκκίνησης του μοντέλου θα κυμαίνεται στα 2.5 εκατομμύρια δολάρια.

Η πρώτη παρουσίαση του Battista έγινε στην έκθεση της Γενεύης με το ηλεκτρικό hypercar να συστήνεται ως ένα πολυτελές ηλεκτρικό GT υπερ-υψηλών επιδόσεων. Η ισχύς του θα προέρχεται από τέσσερις ηλεκτροκινητήρες και θα φθάνει τους 1.900 ίππους ενώ η ροπή θα ξεπερνά τα 230 χλγμ. Η επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα θα είναι κάτω από τα 2’’, ενώ το Battista θα φθάνει τα 300 χλμ./ώρα σε λιγότερο 12’’ και η τελική του θα αγγίζει τα 350 χλμ./ώρα. Όλα τα παραπάνω θα συνδυάζονται μάλιστα με μια αυτονομία που θα φθάνει τα 480 χιλιόμετρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης