Το Αυτοκρατορικό Toyota

Το Αυτοκρατορικό Toyota

Ένα μοναδικό Toyota θέλει να αποκτήσει ο νέος Αυτοκράτορας της Ιαπωνίας. Για το λόγο αυτό ζήτησε από τον Ιαπωνικό κολοσσό να κατασκευάσει ένα ανοιχτό Century προκειμένου να καλύψει τις αυτοκρατορικές μεταφορικές του ανάγκες.

190502182647_ToyoCamryEmperor1

 

Ο πρίγκιπας Naruhito θα διαδεχτεί στον θρόνο τον πατέρα του αυτοκράτορα Akihito και για την τελετή της ενθρόνισης του ανέθεσε στην Toyota να κατασκευάσει ένα μοναδικό ανοιχτό Century ειδικά για την τελετή. Αυτό το όχημα θα είναι το πρώτο ανοικτό Century, που κατασκευάστηκε ποτέ. Η τελευταία έκδοση του Century βασίζεται στο υβριδικό μοντέλο Lexus LS της προηγούμενης γενιάς και έχει ρετρό σχεδιασμό. Το μοντέλο παρουσιάστηκε πέρυσι στην ιαπωνική αγορά και είναι εξοπλισμένο με ένα υβριδικό V8 κινητήρα 5.000 κ.εκ. με απόδοση 425 ίππους. Η Kento Auto Works Ltd. παράγει για λογαριασμό της Toyota, το (χειροποίητο) Century σε μόλις 50 μονάδες κάθε μήνα, με αρχική τιμή 160.960 ευρώ (180.000 δολάρια).



Προς το παρόν η εταιρία δεν έχει δώσει λεπτομέρειες σχετικά με το μοναδικό drop-top του πρίγκιπα Naruhito (εάν το όχημα θα έχει ή όχι υφασμάτινη συρόμενη οροφή ή θα έχει κάποιο αφαιρούμενο τμήμα πάνω στα πίσω καθίσματα). Σας θυμίζουμε πως η παραγωγή του Century άρχισε τον Νοέμβριο του 1967 και η πρώτη γενιά του μοντέλου δε είχε για 30 χρόνια αισθητικές αλλαγές και δεχόταν μόνο βελτιώσεις στο τεχνολογικό του υπόβαθρο. Η δεύτερη γενιά, λανσαρίστηκε τον Απρίλιο του 1997 και έμεινε στην παραγωγή ως τον Οκτώβριο του 2016, ενώ η τρίτη γενιά του παρουσιάστηκε στα τέλη του 2017 και μπήκε στην παραγωγή τον Ιούνιο του 2018.



Μπορεί το επίπεδο εξοπλισμού του Century να εξελίσσεται και να αλλάζει, η βασική φιλοσοφία της εξωτερικής του εμφάνισης παραμένει ακόμα και σήμερα αμετάβλητη, για να εκφράζει την «συντηρητική επιτυχία». Μάλιστα οι εξωτερικοί καθρέφτες του συνεχίζουν μέχρι σήμερα να τοποθετούνται στα μπροστινά φτερά (παραδοσιακό χαρακτηριστικό των παλαιών ιαπωνικών αυτοκινήτων λόγω νομοθεσίας). Από την πρώτη του παρουσίαση, το 1967, είναι η επίσημη ναυαρχίδα της Toyota στην Ιαπωνία, με τιμή πώλησης υψηλότερη ακόμα και από αυτήν των μοντέλων της Lexus, που είναι η πολυτελής θυγατρική της Toyota. Δεν μπορείτε να το παραγγείλετε στις αντιπροσωπείες της Lexus, παρά μόνο σε κάποιες ειδικές για αυτό τον σκοπό αντιπροσωπείες της Toyota. Μετά τη στέψη του, ο νέος αυτοκράτορας θα χρησιμοποιεί ένα… κανονικό Toyota Century για τις καθημερινές μετακινήσεις του.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης