BMW i3: Η πρωτοπορία του σήμερα

BMW i3: Η πρωτοπορία του σήμερα

Το BMW i3 είναι ένα πρωτοποριακό μοντέλο σε μία νέα εποχή στο χώρο της μετακίνησης. Σαν παγκοσμίως αναγνωρισμένο σύμβολο οδηγικής απόλαυσης, βιωσιμότητας και ευφυούς συνδεσιμότητας για μετακινήσεις στην πόλη, έχει γίνει το δημοφιλέστερο ηλεκτρικό αυτοκίνητο στην premium compact κατηγορία.

Η συνταγή επιτυχίας του BMW i3 βελτιώνεται τώρα με ανανεωτικές, στιλιστικές πινελιές, προηγμένα στοιχεία εξοπλισμού και νέες ψηφιακές υπηρεσίες, αλλά και με την προσθήκη μιας νέας έκδοσης. Ντεμπούτο δίπλα στη νέα έκδοση του πρώτου premium μοντέλου που σχεδιάστηκε εξ αρχής ως ηλεκτροκίνητο κάνει το BMW i3s. Με υψηλότερη ισχύ, ειδική τεχνολογία πλαισίου, πιο δυναμική συμπεριφορά και δικά του σχεδιαστικά χαρακτηριστικά, παράγει ένα δυνατό κοκτέιλ απαράμιλλης, σπορ οδηγικής απόλαυσης που σχετίζεται με τα ηλεκτρικά μοντέλα του BMW Group. Προσφέροντας μία ανώτερη εμπειρία ηλεκτροκίνησης με μηδενικούς ρύπους, σε συνδυασμό με ένα νέο επίπεδο τεχνολογίας συνδεσιμότητας, και τα δύο μοντέλα αντιπροσωπεύουν το μέλλον της αστικής μετακίνησης. 

Το BMW i3 ηγείται της κατηγορίας premium ηλεκτρικών οχημάτων από το 2014, όχι μόνο στην Ευρώπη, αλλά και σε όλο τον κόσμο. Στη Γερμανία, κατέχει την πρώτη θέση στις ταξινομήσεις νέων οχημάτων στην κατηγορία ηλεκτρικών μοντέλων συνολικά από το 2014. Όμως, δεν είναι μόνο τα οραματικά, ηλεκτρικά οχήματα και η εμπνευσμένη σχεδίαση που κάνουν την BMW i δημοφιλή αλλά και οι καινοτόμες λύσεις μετακίνησης και η επαναστατική, νέα εκδοχή της έννοιας premium, με πρωταρχικό στοιχείο τη βιωσιμότητα. Προσφέροντας τέτοια προϊόντα και υιοθετώντας μία ολοκληρωμένη μέθοδο που λαμβάνει υπόψη όλο τον κύκλο ζωής – από την παραγωγή πρώτων υλών μέχρι την κατασκευή και λειτουργία των οχημάτων και στη συνέχεια την ανακύκλωση – η μάρκα BMW i έχει καθιερωθεί ως πρωτοπόρος στον τομέα της προηγμένης μετακίνησης. Ηλεκτροκινητήρας BMW eDrive σε δύο εκδόσεις ισχύος, μπαταρία υψηλής τάσης με μεγάλη χωρητικότητα 94 Ah/33 kWh, προαιρετικός κινητήρας επέκτασης αυτονομίας
Η οδηγική εμπειρία με τα μοντέλα BMW i έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην αυξανόμενη απήχηση και δημοτικότητα της ηλεκτροκίνησης. Μετά από συστηματική βελτίωση, η τεχνολογία BMW eDrive των νέων BMW i3 και BMW i3s προσφέρει οδηγική εμπειρία με μηδενικούς εκπεμπόμενους ρύπους, άμεση παραγωγή ισχύος, αποδοτική χρήση ενέργειας και βελτιστοποιημένη αυτονομία για ένα επίπεδο καθημερινής πρακτικότητας που δεν περιορίζεται στις απαιτήσεις της αμιγούς οδήγησης στην πόλη. Και τα δύο μοντέλα αντλούν ενέργεια από τη μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής τάσης του BMW Group με χωρητικότητα 94 amperehours (Ah) ή 33 kilowatthours (kWh). Ένας κινητήρας επέκτασης αυτονομίας παραγγέλνεται προαιρετικά για τα νέα BMW i3 και BMW i3s.

Σχεδίαση: Σπορ εμφάνιση

Τα νέα BMW i3 και BMW i3s έχουν έντονα δυναμικό χαρακτήρα, κατά τα πρότυπα ηλεκτρικών οχημάτων της premium compact κατηγορίας, ενώ αρκετά στιλιστικά στοιχεία υποδηλώνουν τι κρύβεται πίσω από την εντυπωσιακή εμφάνιση. Το μοναδικό, προηγμένο εξωτερικό στυλ έχει βραβευτεί, μεταξύ άλλων, με το iF gold award για την προϊοντική σχεδίαση και με τον τίτλο World Car Design of the Year και τώρα έχει αναβαθμιστεί με αρκετές, έξυπνες σχεδιαστικές πινελιές που εκφράζουν την υπόσχεση μιας σπορ και συναρπαστικής οδηγικής εμπειρίας. 

Σήμα κατατεθέν, η Μαύρη Λωρίδα BMW i που ξεκινώντας από το καπό και μέσω της οροφής καταλήγει στο πίσω τμήμα, πλαισιώνεται τώρα από κολόνες A και γραμμές οροφής επίσης σε μαύρο φινίρισμα. Η γκάμα χρωμάτων περιλαμβάνει τις νέες μεταλλικές προτάσεις Melbourne Red metallic και Imperial Blue metallic. Εκτός από τις νέες προσθήκες, οι πελάτες μπορούν να επιλέξουν και από τις μη μεταλλικές αποχρώσεις Capparis White και Fluid Black, καθώς και τις Protonic Blue metallic και Mineral Greymetallic. 

Στην επανασχεδίαση των εμπρός και πίσω ποδιών δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στο πλάτος που υποδηλώνει τη σπορ και γεμάτη αυτοπεποίθηση οδηγική συμπεριφορά των νέων μοντέλων. Μία χρωμιωμένη διακοσμητική λωρίδα που διατρέχει το πίσω τμήμα σε όλο του του πλάτος και η θέση των σημάτων του μοντέλου και του eDrive στα εξωτερικά άκρα του πορτμπαγκάζ ενισχύουν αυτή την εντύπωση. 

Τα νέα BMW i3 και BMW i3s είναι στάνταρ εξοπλισμένα με προβολείς all-LED, που υιοθετούν λαμπτήρες LED για τη μεσαία και μεγάλη σκάλα και για τα φώτα ημέρας. Τα νέα φλας τεχνολογίας LED ενσωματώνονται στην εμπρός ποδιά με τη μορφή οριζόντιων λωρίδων. Αυτό σημαίνει ότι λαμπτήρες LED χρησιμοποιούνται για όλες τις λειτουργίες φωτισμού στο εμπρός τμήμα του αυτοκινήτου, όπως στα πίσω φωτιστικά σώματα με τα κρυστάλλινα καλύμματα.
Νέο BMW i3: Νέες στιλιστικές πινελιές για μία αίσθηση σπορ φινέτσας.

Η προσεκτική εξέλιξη της εξωτερικής σχεδίασης όχι μόνο βοηθά να αναδειχτούν τα σπορ διαπιστευτήρια του νέου BMW i3, αλλά υπογραμμίζει και την προηγμένη φινέτσα του. Ο εμπρός προφυλακτήρας είναι όλος βαμμένος στο χρώμα του αμαξώματος, ενώ φέρει μαύρο πλαίσιο σχήματος U που δίνει έμφαση στη φυσιογνωμία του αυτοκινήτου. Καθώς εκτείνονται προς τα πίσω, οι έντονα ανάγλυφες καμπύλες σε συνδυασμό με τη χρωματική αντίθεση μεταξύ μαύρου πλαισίου και ένθετου βαμμένου στο χρώμα του αμαξώματος, δημουργούν εκφραστική εμφάνιση γεμάτη ενέργεια. 

Η νέα ασημί πινελιά στην οροφή προσδίδει μία έξτρα νότα κομψότητας και δυναμισμού στο νέο BMW i3. Διευρύνεται προς τα πίσω, τονίζοντας έτσι τη ροή του αέρα, όπως και το χαρακτηριστικό περίγραμμα των πλαϊνών παραθύρων. 

Νέο BMW i3s: Απόλυτα δυναμικός παίκτης 

Το νέο BMW i3s ενσωματώνει αρκετά ατομικά σχεδιαστικά στοιχεία που υπογραμμίζουν τον άκρως δυναμικό χαρακτήρα του. Οι εμπρός και πίσω ποδιές διακρίνονται για τη δυναμική γραμμή τους που υποστηρίζει τη φύση του μοντέλου. Μπροστά, το ένθετο του προφυλακτήρα και το σχήματος U πλαίσιο έχουν μαύρο φινίρισμα. Τα πλαϊνά τμήματα της εμπρός ποδιάς πλαισιώνονται στο κάτω τμήμα από διακοσμητικές λωρίδες σε BMW i Blue ή Frozen Grey που προβάλλουν ακόμα περισσότερο το πλάτος του αυτοκινήτου. Το διακοσμητικό στην κλειστή μάσκα BMW είναι επίσης βαμμένο σε high-gloss black στο BMW i3s αναδεικνύοντας τη φυσιογνωμία του οχήματος. Στην πίσω ποδιά του νέου BMW i3s παρατηρούμε επίσης ιδιαίτερες στιλιστικές γραμμές, ενώ το μαύρο πλαίσιο περιβάλλει ένα πολύ φαρδύ ένθετο στο χρώμα του αμαξώματος. Στο νέο BMW i3s, το διακοσμητικό οροφής υιοθετεί ίδιο high-gloss black φινίρισμα με των κολόνων Α. 

Το νέο BMW i3s είναι εξοπλισμένο στάνταρ με σπορ ανάρτηση, με μειωμένη κατά 10 mm απόσταση από το έδαφος. Το αυξημένο κατά 40 mm μετατρόχιο συγκριτικά με του BMW i3 τονίζεται με τα μαύρα πλαίσια των θόλων των τροχών. Το BMW i3s διατίθεται με αποκλειστικές ζάντες αλουμινίου 20-ιντσών σε σχέδιο διπλών ακτίνων που είναι 20 mm φαρδύτερες από τις προηγούμενες εκδόσεις. Παραγγέλνονται σε αποχρώσεις Bicolour και Jet Black.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Δίκτυο Εξουσιοδοτημένων Αντιπροσώπων BMW i, να καλέσουν στο Κέντρο Επικοινωνίας Πελατών του BMW Group Hellas στο τηλέφωνο 210-9118 101 ή να επισκεφθούν την ιστοσελίδα: 
https://www.bmw.gr/discoveri3s

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

Fiat_500X_120y_boi_4

Με μια νέα έκδοση με αρκετές μαύρες λεπτομέρειες στο διάκοσμο του 500Χ, η Fiat γιορτάζει τα 120 χρόνια της.

191018133232_T-Roc-R_HM-040

Ενα μικρομεσαίο SUV με τετρακίνηση και 300 PS λίγο θέλει να καταστεί γραφικό. Ευτυχώς, ο Jost Capito και η ομάδα της R μας παρέδωσαν ένα T-Roc ισορροπημένο και απροσδόκητα ευχάριστο.