Αλόνσο: Δε θα κάνει διαφορά το νέο σύστημα δοκιμών!
Ο παγκόσμιος πρωταθλητής Φερνάντο Αλόνσο πιστεύει πως οι ομάδες της F1 θα λύσουν αμέσως το γρίφο του νέου συστήματος κατατακτήριων δοκιμών και έτσι αυτό δε θα κάνει καμία διαφορά.
Τάκης Πουρναράκης
Ο Αλόνσο ήταν ένας από τους οδηγούς που καταφέρθηκαν όχι εναντίον του νέου συστήματος κατατακτήριων δοκιμών αλλά της επιβολής αυτού. Θυμίζουμε ότι αρχικά ήταν να επιβληθεί από την Αυστραλία, βγήκε ο Έκλεστον και είπε ότι δεν προλαβαίνουν να ετοιμάσουν τα γραφικά μέχρι την Ισπανία, τελικά όμως πρόλαβαν και θα κάνει πρεμιέρα το Σάββατο.
Το σύστημα κατατακτήριων δοκιμών αλλάζει για πρώτη φορά μετά το 2006
και στο σχετικό άρθρο δεξιά σας μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις αλλαγές.
Κλείσιμο
Μιλώντας για τον αντίκτυπο του νέου συστήματος κατατακτήριων δοκιμών στη σειρά εκκίνησης, ο Αλόνσο τόνισε: «Έχουμε πολλούς ταλαντούχους έξυπνους ανθρώπους στη F1, που κατανοούν πλήρως τους κανονισμούς. Όλοι θα φτάσουν στο ίδιο συμπέρασμα. Θα ακολουθούν όλοι την ίδια μαθηματική εξίσωση για να κάνουν το σωστό και δε υπάρξει περίοδος προσαρμογής. Για μας τους οδηγούς δεν αλλάζει τίποτα θα κάνουμε γρήγορους γύρους την ενδεδειγμένη στιγμή. Για τους θεατές θα είναι λίγο δύσκολο και πιστεύω ότι θα χρειαστούν κάποιοι αγώνες για να το συνηθίσουν. Δε νομίζω ότι ήταν απαραίτητη η αλλαγή. Η F1 είναι πολύπλοκη μερικές φορές και δυσνόητη γι’ αυτούς που παρακολουθούν. Ένα πράγμα ήταν εύκολο να γίνει κατανοητό και αυτό το αλλάξαμε. Ας περιμένουμε να δούμε πως θα προσαρμοστούν σ’ αυτό οι θεατές».
Οι κατατακτήριες δοκιμές του GP Αυστραλίας θα διεξαχθούν αυτό το Σάββατο 19/3 στις 08:00 το πρωί ώρα Ελλάδος.
Οι τελευταίες κουβέντες πριν από τον ύπνο μένουν στο μυαλό των παιδιών περισσότερο απ' όσο φανταζόμαστε. Και ίσως εκεί, μέσα σε λίγα λεπτά σιωπής, να ξεκινά η πιο σημαντική προπόνηση για την επόμενη μέρα.
Η Μαρίνα-Λύδα Κουταρέλλη και η Τίνα Κίκιζα βρέθηκαν στην ίδια κουζίνα, έβαλαν τις ποδιές τους και ετοίμασαν μια αυθεντική σπετσιώτικη συνταγή με αφορμή το φετινό Spetses Mini Marathon
Νέες σειρές, μεγάλες κινηματογραφικές επιστροφές, podcasts που μας βάζουν στα παρασκήνια αγαπημένων ιστοριών και, φυσικά, τα 78α Emmy Awards συνθέτουν έναν Σεπτέμβριο γεμάτο επιλογές στο Vodafone TV