Γευστική... πολυτέλεια

Γευστική... πολυτέλεια

Η εφετινή εκδήλωση των Χρυσών Σκούφων είχε ιδιαίτερη αίγλη και διεθνή χαρακτήρα, καθώς τέθηκε «υπό τη σκέπη» της ελληνικής προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για το πρώτο εξάμηνο του 2014...

Γευστική... πολυτέλεια
Για τρίτη συνεχή χρονιά η Volvo Car Hellas πρόσθεσε τη δική της αύρα στην τελετή απονομής των Χρυσών Σκούφων, του καταξιωμένου θεσμού που για περισσότερα από είκοσι χρόνια αναδεικνύει και βραβεύει την υψηλή γαστρονομία στην Ελλάδα.
 

Κλείσιμο
Με αφορμή δε, ότι συνέπεσε χρονικά με την άτυπη σύνοδο κορυφής των Υπουργών Τουρισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, από κοινού με την Άννη Ηλιοπούλου, εκδότρια του περιοδικού που διοργανώνει το θεσμό, προσκάλεσε τους συναδέλφους της στο επίσημο δείπνο της απονομής των βραβείων.



Παράλληλα, ειδικά εφέτος προσκλήθηκαν και πολλοί γαστρονομικοί συντάκτες απ’ όλο τον κόσμο, που μαζί με εκπρόσωπους του πολιτικού, επιχειρηματικού και καλλιτεχνικού χώρου, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα ιδιαίτερο μενού με θέμα τη «νέα μεταμοντέρνα ελληνική κουζίνα». Η φετινή, 21η τελετή απονομής πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014 στο ξενοδοχείο «Μεγάλη Βρεταννία», την είσοδο του οποίου στόλιζαν δύο Volvo XC60.

Μεγάλος πολυνίκης των Χρυσών Σκούφων 2014 αναδείχθηκε ο σεφ Έκτορας Μποτρίνι. Το εστιατόριό του «Etrusco», στην Κέρκυρα, ήταν το μόνο που βραβεύτηκε με δύο Χρυσούς Σκούφους, κατακτώντας την πρώτη θέση στη γενική κατάταξη, μάλιστα για δεύτερη συνεχή χρονιά. Το ίδιο εστιατόριο αναδείχθηκε επίσης ως το καλύτερο εστιατόριο ελληνικής κουζίνας, ενώ από ένα Χρυσό Σκούφο έλαβαν δύο ακόμα εστιατόρια του συγκεκριμένου σεφ, το «Botrini’s» στην Αθήνα και το «Botrini’s Rodi», στη Ρόδο.

Σε δηλώσεις του σχετικά με τη χορηγία των Χρυσών Σκούφων, ο κ. Γιάννης Πετούλης, διευθύνων σύμβουλος της Volvo Car Hellas, τόνισε:

«Η επιλογή μας πριν τρία χρόνια να προβάλλουμε τη διακριτική πολυτέλεια της Volvo μέσα από ένα τόσο σημαντικό θεσμό όπως οι Χρυσοί Σκούφοι, δεν ήταν τυχαία. Η Volvo ως μάρκα απευθύνεται σε μοντέρνους ανθρώπους, με υψηλή αισθητική, που σημαντική θέση ανάμεσα στα ενδιαφέροντά τους κατέχει και η γαστρονομική απόλαυση.

Είτε αυτή εκφράζεται μέσα από ένα μοναδικά εμπνευσμένο μενού με επιτηδευμένες πρώτες ύλες, είτε αναζητείται σε ένα εστιατόριο της περιφέρειας όπου ο τοπικός σεφ δημιουργεί σπουδαία πιάτα με «ταπεινά» υλικά της ευρύτερης περιοχής του, με την αξία της δημιουργίας, σε κάθε περίπτωση, να παραμένει κορυφαία. Ιδιαίτερα εφέτος, μας χαροποιεί που ο Έκτορας Μποτρίνι, με τον οποίο από την αρχή της χρονιάς είμαστε συνοδοιπόροι πλέον σε αυτήν την αναζήτηση της εκλεπτυσμένης δημιουργίας, βραβεύεται και πάλι ως ο κορυφαίος σεφ της χώρας και θα ήθελα με την ευκαιρία να τον συγχαρώ θερμά
».


Ο μεγάλος νικητής του θεσμού Ε. Μποτρίνι με τον διευθύνoντα σύμβουλο της Volvo Car Hellas Γιάννη Πετούλη


Διαβάστε ΕΔΩ όλους τους νικητές (εστιατόρια κλπ)...


  






Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης