Μπορεί οι Γερμανοί να ετοιμάζονται για την πρεμιέρα της νέας Χ4 στη Γενεύη, αυτή την εβδομάδα, όμως οι Σουηδοί διακριτικά ετοιμάζουν τον αντίπαλό της...
Διαδεχόμενο το Concept Coupe, το XC Coupe Αντιπροσωπεύει το δεύτερο «δείγμα» της νέας σχεδιαστικής φιλοσοφίας της μάρκας (εκ των τριών που έχουν προαναγγείλει οι Σουηδοί).
Βασίζεται στη νέα πλατφόρμα μεταβλητής αρχιτεκτονικής (SPA) της Volvo που για τη δομική της κατασκευή χρησιμοποιείται χάλυβας υπέρ-υψηλής αντοχής. Αυτή προσφέρει υψηλό βαθμό ευελιξίας, οικονομία κλίμακας και ιδανική βάση για διαφορετικά μεταξύ τους μοντέλα, ενώ φέρει τη σφραγίδα του Thomas Ingenlath, Αντιπροέδρου και επικεφαλής του τμήματος σχεδίασης στη σουηδική μάρκα.
Όπως χαρακτηριστικά αυτός αναφέρει: «Όσοι αγαπούν τα δυναμικά αθλήματα αποζητούν έντονες συγκινήσεις και συνεχώς νέες προκλήσεις. Για το λόγο αυτό έχουν μάθει να βασίζονται σε κορυφαίο σπορ εξοπλισμό, που προσφέρει παράλληλα ελευθερία και προστασία. Αυτό το lifestyle εκφράζει το Volvo Concept XC Coupé, που συνδυάζει εκλεπτυσμένο design με την υπόσχεση να σε οδηγήσει στον κόσμο της περιπέτειας αλλά και να σε φέρει πίσω, με ασφάλεια».
Πολλές από τις αλλαγές που συνοδεύουν την εμμηνόπαυση υποτιμώνται ή μένουν χωρίς φροντίδα, παρότι μπορούν να επηρεάσουν την ποιότητα ζωής, τις σχέσεις και την καθημερινότητα.
Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα μας πάρει πρώτα το βαρετό, μετά ότι είναι «ρουτίνα» και στο τέλος την ίδια την ανάγκη για δουλειά και γιατί αυτό μπορεί να είναι το καλύτερο πράγμα που μας συνέβη εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ή μήπως όχι;
Στο πιο κοσμοπολίτικο νησί των Σποράδων, που ξεχωρίζει για τις καταγάλανες παραλίες και τα καταπράσινα πευκοδάση συνεχίστηκε στις αρχές του Φθινοπώρου (7 - 9 Σεπτεμβρίου) το πρόγραμμα Plastic Free Greece, με παράκτιους και υποθαλάσσιους καθαρισμούς που αποδείχτηκαν εξαιρετικά αποδοτικοί.