Τα ανδρείκελα της Mercedes που σώζουν ζωές

Τα ανδρείκελα της Mercedes που σώζουν ζωές

Για περισσότερα από 20 χρόνια και πολύ πριν ζητηθεί από τη σχετική νομοθεσία η Mercedes-Benz χρησιμοποιεί ανδρείκελα δοκιμών πρόσκρουσης θηλυκού γένους ως πρότυπο για μετωπικές και πλευρικές προσομοιώσεις συγκρούσεων.

andreikelo_mercedes__3_
Εδώ και 20 χρόνια, η Hybrid III 5, λεγόμενη και «μικροκαμωμένη κούκλα», έχει καθίσει στη θέση του οδηγού, του συνοδηγού και τα πίσω καθίσματα σε μετωπικές δοκιμές πρόσκρουσης όπως και το παραδοσιακό ανδρείκελο Hybrid III 50 με ανδρικά χαρακτηριστικά σωματότυπου.
Οι συγκεκριμένη κούκλα που έχει δημιουργηθεί ως πρότυπο γυναίκας επιβάτη έχει ύψος περίπου 1,5 μέτρο, ζυγίζει 49 κιλά και διαθέτει πολλούς αισθητήρες σε διάφορα σημεία του σώματος, φτάνοντας έως και τα 150 σημεία μέτρησης.
Αυτό σημαίνει, ότι η εταιρεία ξεκίνησε τη χρήση του θηλυκού ανδρείκελου πολύ πριν αυτό απαιτηθεί επίσημα από το νόμο. Το ανδρείκελο αυτό αναπαράγει τη γυναικεία ανθρωπομετρία, με το ανάλογο στήθος και οστά της λεκάνης.
Κλείσιμο
Σύμφωνα με τις στατιστικές, μόνο το 5% των Αμερικανίδων είναι πιο κοντές ή πιο αδύνατες. Σήμερα, αξιολογήσεις από οργανώσεις προστασίας του καταναλωτή και διάφοροι νόμοι σε όλο τον κόσμο περιλαμβάνουν προδιαγραφές για δοκιμές με «θηλυκά» ανδρείκελα αυτού του μεγέθους.
Ένας άλλος τύπος ανδρείκελου που η Mercedes-Benz χρησιμοποιεί σε δοκιμές πρόσκρουσης εδώ και δύο δεκαετίες είναι το SID-II female dummy. Με ανατομία παρόμοια με εκείνη του Hybrid III 5, έχει σχεδιαστεί ειδικά για πλευρικές συγκρούσεις. Αντίθετα με τις ΗΠΑ, η χρήση της δεν απαιτείται ακόμα από το νόμο στην Ευρώπη. Συνολικά, 120 ανδρείκελα σε 21 διαφορετικές εκδόσεις υποβάλλονται σε έως 900 δοκιμές πρόσκρουσης κάθε χρόνο από τη Mercedes-Benz.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης