Η Lotus Emeya ρίχνει το γάντι στην Porsche Taycan

Η Lotus Emeya ρίχνει το γάντι στην Porsche Taycan

Με απόδοση που ξεπερνά τους 900 ίππους η νέα Lotus Emeya μπαίνει δυναμικά στην κόντρα των ηλεκτρικών σεντάν υψηλών επιδόσεων

Lotus_Emeya
Έχουν περάσει περισσότερα από 30 χρόνια από την τελευταία φορά που το όνομα της Lotus είχε μπει σε ένα σεντάν μοντέλο. Ήταν στις αρχές της δεκαετίας του ’90 όταν η Lotus βρισκόταν υπό τον έλεγχο της General Motors στην οποία εκείνη την εποχή άνηκε και η Opel. Κάπως έτσι προέκυψε το Lotus Carlton, ένα sedan που βασιζόταν στο τότε πολύ επιτυχημένο Opel Omega, με ισχύ 380 ίππων και σαφώς πιο σπορ προσανατολισμό από τις υπόλοιπες εκδόσεις του μοντέλου.
Σχεδόν 35 χρόνια μετά και ενώ η Lotus έχει περάσει πλέον στα χέρια της κινεζικής Geely, η εταιρεία αποφάσισε να κατασκευάσει ένα sedan. Πρόκειται για το Emeya, ένα ηλεκτρικό sedan υψηλών επιδόσεων το οποίο έχει ήδη παρουσιαστεί στην Κίνα και ετοιμάζεται να ταξιδέψει σε όλες τις αγορές του κόσμου.
Η Lotus Emeya είναι η απάντηση στην Porsche Taycan. Η ανώτερη έκδοση του αυτοκινήτου είναι η Emeya R η οποία με τη βοήθεια δύο ηλεκτροκινητήρων αποδίδει 905 ίππους. Οι επιδόσεις είναι εκρηκτικές με τα 0-100 χλμ./ώρα να έρχονται σε 2,8 δευτερόλεπτα, κάτι που σημαίνει ότι μπορεί άνετα να κοιτάξει στα μάτια της Taycan στο κομμάτι των επιδόσεων τουλάχιστον.
Η μπαταρία της Emeya έχει χωρητικότητα 102 kWh με την αυτονομία να βρίσκεται στο επίπεδο των 610 χιλιομέτρων σύμφωνα με τις μετρήσεις της εταιρείας. Εκτός από την έκδοση R η Lotus προσφέρει την Emeya στην έκδοση S και την απλή έκδοση με χαμηλότερες επιδόσεις και φυσικά χαμηλότερη τιμή. Μια που αναφερθήκαμε στην τιμή, η Emeya δεν είναι τόσο φτηνή όσο θα φανταζόταν κάποιος καθώς η έκδοση R φτάνει τις 150.990 ευρώ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης