Η Alfa GTAmodificata είναι πραγματικό κόσμημα

Η Alfa GTAmodificata είναι πραγματικό κόσμημα

Η Totem Automobili παρουσίασε μια νέα restomod έκδοση της κλασικής Alfa Romeo Giulia η οποία αντλεί έμπνευση από την αγωνιστική GTAm και είναι πραγματικό διαμάντι σε τέσσερις τροχούς.

Alfa_GTAm_otem
Στην Έκθεση της Γενεύης δεν είχαμε μόνο καινούρια αυτοκίνητα με νέες τεχνολογίες. Σε πολλά σημεία του χώρου υπήρχαν μοντέλα και ειδικές εκδόσεις που είχαν επιμεληθεί σπουδαίοι βελτιωτικοί οίκοι. Εκείνο που σίγουρα δεν πέρασε απαρατήρητο είναι η Alfa GTAmodificata (Gran Turismo Alleggerita Modificata) ένα restomod διαμάντι από την Totem Automobili το οποίο βασίστηκε στην Alfa Romeo Giulia GTAm του 1960-1970.
Το πρώτο και σίγουρα πιο σημαντικό στοιχείο στην κατασκευή του αυτοκινήτου είναι το αμάξωμα που είναι από ανθρακονήματα. Εκτός από το πανάλαφρο κουστούμι, οι τροχοί είναι σφυρήλατοι με έντονη αισθητική της δεκαετίας του 1970, ενώ οι προβολείς LED έχουν κατασκευαστεί ειδικά για το συγκεκριμένο μοντέλο.
Μπορεί το carbon κουστούμι της GTAmodificata να εντυπωσιάζει, ωστόσο τα τεχνικά του χαρακτηριστικά είναι ακόμα πιο δυναμικά. Το πλαίσιο είναι επίσης κατασκευασμένο από ανθρακονήματα monocoque και έχουν τοποθετηθεί νέες αναρτήσεις με διπλά ψαλίδια και φρένα της Brembo με 6πίστονες δαγκάνες.
Κλείσιμο
Το κερασάκι στην τούρτα είναι ο κινητήρας που έχει τοποθετήσει η Totem Automobili σε συνεργασία με τη Italtecnica Engineering. Το V6 μηχανικό σύνολο των 3.2 λίτρων με τη βοήθεια δύο τούρμπο αποδίδει 798 ίππους και 730 Nm ροπής. Το μοτέρ ζυγίζει μόλις 165 κιλά και είναι ικανό να ανεβάσει μέχρι τις 8.500 σ.α.λ.
Το κιβώτιο ταχυτήτων που συνοδεύει τον κινητήρα είναι σειριακό και η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω διαφορικού περιορισμένης ολίσθησης. Το ABS στα φρένα είναι ρυθμιζόμενο, υπάρχουν τρία προγράμματα οδήγησης και ηλεκτρική υποβοήθηση στο σύστημα διεύθυνσης.
Η Alfa GTAmodificata θα κατασκευαστεί σε μόλις 5 αντίτυπα και η τιμή της θα είναι πολύ τσουχτερή. Υπολογίζεται ότι το διαμάντι της Totem θα πωλείται για 1,1 εκατομμύρια ευρώ, πλησιάζοντας τιμές αυτοκινήτων της Rolls Royce και της Bugatti.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης