Νέες PHEV εκδόσεις της Porsche Panamera

Νέες PHEV εκδόσεις της Porsche Panamera

H Porsche λανσάρει δύο νέες εκδόσεις της Panamera, οι οποίες έχουν πιο αποδοτικό plug-in υβριδικό σύστημα.

240220162658_Porsche-Panamera-4S-E-Hybrid_I

Η τρίτη γενιά της Porsche Panamera εμπλουτίστηκε σε ό,τι αφορά στις διαθέσιμες εκδόσεις της, με το GT μοντέλο της γερμανικής εταιρείας να διατίθεται και σε δύο νέες εκδοχές με βελτιωμένο plug-in υβριδικό σύστημα.

Αναφερόμαστε στις Panamera 4 E-Hybrid και Panamera 4S E-Hybrid. H πρώτη διαθέτει τον biturbo V6 κινητήρα των 2,9 λίτρων απόδοσης 304 ίππων και τον καινούργιο ηλεκτροκινητήρα των 190 ίππων, με την συνδυαστική απόδοση που φτάνει τους 470 ίππους και η μέγιστη συνδυαζόμενη ροπή τα 650 Nm.

Όπως ανακοινώνει η εταιρεία, η Panamera 4 E-Hybrid μπορεί να κινηθεί ως αμιγώς ηλεκτροκίνητη για μια απόσταση 96 χλμ., με το 0-100 χλμ./ώρα να επιτυγχάνεται σε 4,1 δευτερόλεπτα και την τελική ταχύτητα να φτάνει τα 280 χλμ./ώρα.

Σε ό,τι αφορά στην Panamera 4S E-Hybrid, η μέγιστη συνδυαζόμενη απόδοση του Plug-in Hybrid συστήματος είναι 544 ίππους και η μέγιστη συνδυαζόμενη ροπή τα 750 Nm. Σε αυτή την εκδοχή, ο κινητήρας αποδίδει 353 ίππους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοινώνει η Porsche η Panamera 4S E-Hybrid επιταχύνεται από τα 0-100 χλμ./ώρα σε 3,7 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητά της φτάνει τα 290 χλμ./ώρα.

Αμφότερες οι plug-in υβριδικές Panamera διαθέτουν μπαταρίες ιόντων λιθίου ονομαστικής ενεργειακής χωρητικότητας 25,9 kWh και ενσωματωμένο φορτιστή 11 kW. Επίσης, διατίθενται με την ανάρτηση Porsche Active Suspension Management (PASM) στον βασικό εξοπλισμό και προαιρετικά την ενεργητική ανάρτηση Porsche Active Ride.

Οι παραγγελίες για τις νέες Panamera 4 E-Hybrid και Panamera 4S E-Hybrid έχουν ξεκινήσει ήδη για τη ευρωπαϊκή αγορά αλλά τα πρώτα αυτοκίνητα θα παραδοθούν στους ιδιοκτήτες τους στο δεύτερο τρίμηνο του έτους, όπως έγινε γνωστό από την Porsche.

Για το λανσάρισμά τους η εταιρεία τις εφοδιάζει στον βασικό εξοπλισμό τους με συστήματα όπως υποβοήθησης στάθμευσης (ParkAssist), ψυχόμενη θήκη για μικροαντικείμενα και επιφάνεια ασύρματης φόρτισης smartphone ισχύος 15 kW. Προαιρετικά, διατίθενται με σύστημα ενεργητικής τετραδιεύθυνσης, συστήματα Remote ParkAssist και Active Lane Keeping, οθόνη εμπρός από τον συνοδηγό κ.λπ.

Τέλος, η τιμή της Panamera 4 E-Hybrid στη Γερμανία ξεκινά από τα 123.400 ευρώ και της Panamera 4S E-Hybrid από τα 138.200 ευρώ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης