Στα σκαριά η ηλεκτρική Mercedes-AMG CLA

Στα σκαριά η ηλεκτρική Mercedes-AMG CLA

Η Mercedes φαίνεται πως έχει στα σχέδια της την εξέλιξη της σπορ έκδοσης AMG για την επόμενη γενιά της αμιγώς ηλεκτρικής CLA

Mercedes_CLA_Concept__3_
Όπου υπάρχει μια ευκαιρία για τη Mercedes-Benz, υπάρχει μια ευκαιρία και για την AMG, οπότε ήταν θέμα χρόνου ν’ ανοίξει η συζήτηση για μια πιο «καυτή», αμιγώς ηλεκτρική, CLA. Αν και το concept του 2023 ήταν αυστηρά ηλεκτρικό, η πλατφόρμα Mercedes Modular Architecture μπορεί, επίσης, να συνδυαστεί με ηλεκτρικά συστήματα κίνησης και κινητήρες εσωτερικής καύσης.
Από εκεί και πέρα, οι πληροφορίες είναι συγκεχυμένες. Η μπαταρία της κορυφαίας ηλεκτρικής AMG υποστηρίζεται ότι διαφέρει από τις μονάδες λιθίου-σιδήρου-φωσφορικού (LFP) και λιθίου-νικελίου-μαγγανίου-κοβαλτίου (NMC). που προσφέρονται στις τυπικές CLA, με διαφορετικές κυψέλες και άλλες τροποποίησεις.
Η ιπποδύναμη αναμένεται να φτάνει έως και 500 ίππους και το πιθανότερο είναι η κίνηση να μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς. Από τις διαρροές, δεν προκύπτουν κάποιες ρηξικέλευθες αλλαγές στο σχεδιασμό του μοντέλου, σίγουρα όμως θα υπάρχουν πινελιές, που θα υπογραμμίζουν ότι δεν είναι μια… απλή CLA.
Κλείσιμο
Όπως η αεροτομή τύπου ducktail, στο πίσω μέρος, οι ανασχεδιασμένοι προφυλακτήρες, αλλά και τα ενισχυμένα φρένα. Ανάλογη διαφοροποίηση, χωρίς κραυγαλέες αλλαγές, θα πρέπει να περιμένουμε και στην εικόνα του εσωτερικού.
Το αυτοκίνητο αναμένεται να βγει στην παραγωγή το 2025, συνεπώς οι επόμενοι μήνες, μας επιφυλάσσουν περισσότερες αποκαλύψεις.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης