Η Κίνα σπάει κάθε ρεκόρ παραγωγής

Η Κίνα σπάει κάθε ρεκόρ παραγωγής

Περισσότερα από 30 εκατομμύρια αυτοκίνητα παρήγαγε το 2023 η κινέζικη αυτοκινητοβιομηχανία ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο ρεκόρ

China_automotive__2_
Η Κίνα ανάκαμψε πολύ δυναμικά το 2023 από τα προβλήματα που είχαν προκύψει στην εγχώρια οικονομία της και κατάγραψε νέο ρεκόρ παραγωγής και εξαγωγής αυτοκινήτων τη χρονιά που μας πέρασε. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της China Association of Automobile Manufacturers οι αυτοκινητοβιομηχανίες στην Κίνα κατασκεύασαν 30,16 εκατομμύρια αυτοκίνητα από τα οποία τα 30 εκατομμύρια παραδόθηκαν σε dealers.
Ακόμα ένα ρεκόρ που καταγράφηκε από την κινεζική βιομηχανία αυτοκινήτου έχει να κάνει με τις εξαγωγές. Το 2023 η Κίνα κατάφερε να μεταφέρει σε διάφορες χώρες του κόσμου 4,91 εκατομμύρια οχήματα σημειώνοντας αύξηση 58% σε σχέση με το 2022. Σε αυτήν την εκτόξευση συνέβαλε η Ρωσία και τα προβλήματα που αντιμετώπισε με το εμπάργκο των Ευρωπαίων κατασκευαστών.
Μεγάλες εταιρείες όπως η Volkswagen και η Toyota αποσύρθηκε από τη Ρωσία μετά την έναρξη του πολέμου ανοίγοντας το δρόμο στους Κινέζους να κάνουν… πάρτι. Αυτό μεταφράστηκε σε 841.000 οχήματα να μεταφερθούν από την Κίνα στη Ρωσία μέσα σε 11 μήνες κάτι που την έφερε στην πρώτη θέση των εξαγωγών. Μάλιστα το δεύτερο Μεξικό είχε μόλις τις μισές παραδόσεις σε σχέση με τη Ρωσία.
Η επέλαση αυτή των Κινέζων ωστόσο αναμένεται να υποχωρήσει το 2024 καθώς ήδη πολλές αγορές έχουν επιφυλακτική στάση απέναντι στα κινεζικά ηλεκτρικά αυτοκίνητα. Πιο συγκεκριμένα η Ευρωπαϊκή Ένωση έχει ξεκινήσει μια έρευνα προκειμένου να βεβαιωθεί ότι τα αυτοκίνητα που έρχονται από την Κίνα τηρούν τις προϋποθέσεις, ενώ στις ΗΠΑ αναμένεται να αυξηθούν πολύ οι δαπάνες εισαγωγής.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης