Το απόλυτο τεθωρακισμένο δρόμου

Το απόλυτο τεθωρακισμένο δρόμου

Η Αραβική Highland Systems έδωσε στη δημοσιότητα ψηφιακές φωτογραφίες από το εντυπωσιακό θωρακισμένο όχημα Phantom που μοιάζει έτοιμο για στρατιωτικές επιχειρήσεις

Highland_Systems_Phantom__2_
Η εταιρία Highland Systems με έδρα στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα δημοσίευσε κάποιες ψηφιακά δημιουργημένες φωτογραφίες του ξεχωριστού οχήματος της με την ονομασία Phantom, ενώ παράλληλα γνωστοποίησε και κάποια στοιχεία της φιλοσοφίας που θα έχουν οι προδιαγραφές του.
Το αμάξωμα του Phantom είναι ιδιότυπο και σαφώς μοναδικό σε αισθητική και ταυτότητα. Οι άνθρωποι της Highland Systems δηλώνουν ότι το αυτοκίνητο μπορεί να δεχτεί θωράκιση επιπέδου «B6», δηλαδή το αμάξωμά του να αντέχει και να προστατεύει τους επιβάτες του σε περίπτωση επίθεσης με στρατιωτικά όπλα.
Σκοπός τους είναι να χρησιμοποιηθεί ως όχημα μεταφοράς προσωπικού από τον στρατό κάποιας χώρας ή για τη μετακίνηση κάποιου σημαντικού προσώπου. Το ύψος του Phantom από το έδαφος είναι 40 εκατοστά και χάρη στο σύστημα μόνιμης τετρακίνησης δύναται να κινηθεί σε δύσβατο έδαφος. Αναφορικά με τον κινητήρα του δεν υπάρχουν πληροφορίες αλλά τα στελέχη της εταιρείας αναφέρουν ότι η καλύτερη λύση είναι ένας πετρελαιοκινητήρας με σύστημα υβριδικής διάταξης.
Όπως έγινε γνωστό, ένα τέτοιο όχημα θα μπορούσε να έχει ένα κινητήριο σύνολο που να αποδίδει τουλάχιστον 1.600 ίππους. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της εταιρείας, επιθυμία τους είναι να μπορεί να κινείται διαρκώς έως τρεισήμισι ώρες μόνο με τον ηλεκτροκινητήρα του και έως 18 ώρες με τη λειτουργία του υβριδικού συστήματος, μέχρι τον αναγκαστικό ανεφοδιασμό του οχήματος με καύσιμο.
Τέλος, η Highland Systems ανακοίνωσε ότι το Phantom θα έχει τελική ταχύτητα 160 χλμ./ώρα σε ασφάλτινο δρόμο. Μένει να δούμε εάν θα προκύψει κάποια συνεργασία με τον στρατό των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (ή αυτόν κάποιας άλλης χώρας) για την παραγωγή του. Ειδάλλως, κάποιος από τους σεΐχηδες της περιοχής ίσως θελήσει να αποκτήσει ένα ή περισσότερα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης