Ρωσικό supercar με έμπνευση από τους αγώνες

Ρωσικό supercar με έμπνευση από τους αγώνες

Η ρωσική εταιρία Rossa παρουσίασε ένα εντυπωσιακό supercar με προδιαγραφές που αντλούν έμπνευση από τα αγωνιστικά GT του Πρωταθλήματος Αντοχής

Rossa_LMGT__2_
Ο οδηγός αγώνων Ρομάν Ρουσίνοφ με μεγάλη εμπειρία στους αγώνες αντοχής, αποφάσισε να στήσει μια ομάδα σχεδιαστών και μηχανικών προκειμένου να κατασκευάσουν το πρώτο ρωσικό αγωνιστικό GT αυτοκίνητο. Το αποτέλεσμα ήταν το Rossa LM GT, ένα αγωνιστικό προδιαγραφών GT2 και GT3 το οποίο είναι σε θέση να πάρει μέρος σε εθνικούς και ευρωπαϊκούς αγώνες.
Το Rossa LM GT φυσικά κλέβει την ματιά με την έντονα αεροδυναμική σιλουέτα και την επιθετική σχεδίαση έως την παραμικρή λεπτομέρεια. Στο αεροδυναμικό κομμάτι βοήθησε πολύ μια ομάδα πρώην σχεδιαστών της Marussia οι οποίοι φρόντισαν επίσης το αυτοκίνητο να περνάει τους κανονισμούς των διεθνών κατηγοριών αγώνων αντοχής και αγώνων GT.
Ο κινητήρας της Rossa LM GT προέρχεται από την Lamborghini Huracan. Είναι ο V10 των 5.2 λίτρων ο οποίος αποδίδει περίπου 630 ίππους στην ατμοσφαιρική του εκδοχή. Το πλαίσιο είναι από ανθρακονήματα, ενώ η δύναμη μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω 7τάχυτου κιβωτίου διπλού συμπλέκτη.
Κλείσιμο
Ο Ρομάν Ρουσίνοφ ανάφερε ότι το αγωνιστικό αυτοκίνητο θα κάνει το ντεμπούτο του το 2024 με τιμή πώλησης τα 500.000 ευρώ, ενώ το 2026 θα υπάρξει και έκδοση χρήσης σε δημόσιους δρόμους.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης