Ένα διαφορετικό Ford Ranger Raptor

Ένα διαφορετικό Ford Ranger Raptor

Κάτι σαν θαύμα με τροχούς, πολλούς τροχούς! Η Hennessey μετέτρεψε το Ford F-150 Raptor R σε κάτι… άλλο, με έξι τροχούς και τρεις άξονες παρακαλώ...

231115135432_Hennessey-Ford-F-150-Raptor-R-6x6-1
Ξεκίνησε την επεξεργασία της πάνω στο F-150 Raptor R στις εγκαταστάσεις της στο Σίλι του Τέξας και το αποτέλεσμα είναι ομολογουμένως… εντυπωσιακό.

Το pickup της Ford βαπτίστηκε ξανά μετά τη μετατροπή του από τη Hennessey με το όνομα VelociRaptoR 6×6. Ναι, καλά διαβάσατε, 6×6, διότι αυτό το «αγροτικό» διαθέτει πλέον 6 τροχούς, επιβεβαιώνοντας έτσι ότι μιλάμε για ένα από τα πιο εξτρεμιστικά αυτοκίνητα της κατηγορίας του.

Το Ford F-150 Raptor R είναι από τα πιο ακριβά pickup στις Ηνωμένες Πολιτείες, έχοντας αρχική τιμή στις 109.000 δολάρια. Της Hennessey το VelociRaptoR 6×6 πάλι… ξεφεύγει υπερβολικά και κάνει το ορίτζιναλ να μοιάζει προσιτό. Συγκεκριμένα, κοστίζει κοντά στα 500.000 δολάρια.

Οι Αμερικανοί επέκτειναν το ορίτζιναλ πλαίσιο και το κυριότερο, πρόσθεσαν έναν ακόμα άξονα πίσω, ο οποίος σύμφωνα με τους ίδιους βελτιώνει κατά 50% την πρόσφυση συγκριτικά με το στάνταρ μοντέλο.

Η Hennessey πρόσθεσε επίσης στις αναρτήσεις του αυτοκινήτου αμορτισερ επαναφοράς Fox Live Valve, αυξάνοντας ταυτόχρονα το ύψος κατά περίπου 8 εκατοστά. Οι ζάντες είναι custom, από κράμα αλουμινίου, μεγέθους 20 ιντσών και εφοδιάζονται με off-road λάστιχα 37 ιντσών σε πάχος.

Το μακρύτερο πλαίσιο σημαίνει ότι και η καρότσα έχει επίσης επεκταθεί, από 1,67 μέτρα που ήταν στο ορίτζιναλ μοντέλο, στα 2,4 μέτρα. Σε ποσοστό, μιλάμε για πάνω από 45% παραπάνω χωρητικότητα. Η Hennessey δεν πείραξε παραδόξως την καρδιά του Raptor, αφού διατηρεί τον V8 supercharged των 5,2 λίτρων, ο οποίος έχει παρθεί από το Mustang Shelby GT500.

Αυτός ο θηριώδης κινητήρας αποδίδει περίπου 700 ίππους και φέρει 868 Nm ροπής. Η αμερικανική εταιρεία δεν έχει ανακοινώσει επακριβώς τα νούμερα και τα στοιχεία του VelociRaptoR 6×6, αλλά ενημέρωσε ότι θα ζυγίζει κοντά στους 3 τόνους.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης