Η Hyundai επενδύει στο σχεδιασμό

Η Hyundai επενδύει στο σχεδιασμό

Ο όμιλος Hyundai Motor ανακοίνωσε την ίδρυση του τμήματος Global Design Division, με σκοπό να πρωτοστατήσει στις μελλοντικές τάσεις σχεδιασμού αυτοκινήτων.

Hyundai_design__2_
Ο όμιλος Hyundai Motor ανακοίνωσε την ίδρυση ενός νέου τμήματος, με το οποίο θέλει να ενισχύσει περαιτέρω τις σχεδιαστικές δυνατότητες της κορεάτικης αυτοκινητοβιομηχανίας. Το νέο τμήμα θα ηγηθεί των προσπαθειών του ομίλου να σχεδιάσει αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα και μελλοντικές λύσεις κινητικότητας, συμπεριλαμβανομένων ειδικών οχημάτων (PBV), ρομποτικής και προηγμένης αεροπορικής κινητικότητας (AAM). Ο Λουκ Ντόνκερβολκ, πρόεδρος του Ομίλου Hyundai Motor, θα αναλάβει τη θέση του επικεφαλής Σχεδιασμού (CDO) και του Global Design Division. Διατηρεί επίσης τον τρέχοντα ρόλο του ως επικεφαλής νέων δημιουργημάτων (CCO), καθοδηγώντας όλες τις σχεδιαστικές πτυχές για τις μάρκες της Hyundai Motor , συμπεριλαμβανομένων των τομέων μελλοντικής κινητικότητας, AAM και Robotics.
«Στην 32χρονη καριέρα μου ως σχεδιαστής αυτοκινήτων, τα επιτεύγματά μου αναδείχθηκαν από την ομαδική δουλειά του οργανισμού μου. Πιστεύω ότι ο ρόλος μου είναι να δημιουργήσω ένα περιβάλλον στο οποίο οι σχεδιαστές να μπορούν να είναι δημιουργικοί και να ηγούνται των μεταμορφώσεων. Είμαι βέβαιος ότι ο νέος οργανισμός θα επιτρέψει στον Όμιλο να συνεχίσει να ηγείται στον καθορισμό του μέλλοντος της αυτοκινητοβιομηχανίας παγκοσμίως» επεσήμανε ο Ντόνκερβολκ.
Οι δύο επικεφαλείς των επιμέρους τμημάτων, ΣανγκΓιαπ Λι και Καρίμ Χαμπίμπ, που έχουν ήδη διακριθεί για την ενίσχυση της αξίας της μάρκας μέσω της σχεδιαστικής τους δουλειάς, θα ηγηθούν τις σχεδιαστικές κατευθύνσεις της μάρκας τους, διασφαλίζοντας παράλληλα ότι κάθε μάρκα θα διαφοροποιείται.
Παράλληλα με τις οργανωτικές αλλαγές, ιδρύεται ένα νέο Κέντρο Σχεδιασμού Genesis, επιτρέποντας σε κάθε μάρκα του Ομίλου – Hyundai, Kia και Genesis – να επωφεληθεί από το δικό της ύφος σχεδιασμού και να δημιουργήσει μια ισχυρή σχεδίαση. Η Hyundai αυτή τη στιγμή επιδιώκει τη σχεδιαστική φιλοσοφία του «Sensuous Sportiness». Ο αντιπρόεδρος, Σίμον Λόασμπι ο οποίος έχει ηγηθεί στο παρελθόν ενεργειών που καθιέρωσαν τα σχεδιαστικά της γκάμας Hyundai IONIQ και της έκδοσης N, αναλαμβάνει επικεφαλής του Hyundai Design Center. Παράλληλα ο έτερος αντιπρόεδρος, Ίλχουν Γιουν θα ηγηθεί του νεοσύστατου Genesis Design Center. Ο Γιουν είναι γνωστός για τα έργα του σχετικά με το Genesis X Trilogy και τον σχεδιασμό της γκάμας Genesis ,καθώς και το μελλοντικό σχεδιαστικό όραμα της μάρκας Genesis. Πρόκειται να επικεντρωθεί στη δημιουργία σχεδίων που αναβαθμίζουν την εμπειρία των πελατών της Genesis και για αυτό θα βρεθεί σε τόσο καίρια θέση.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης