Νέο κέντρο δοκιμών της Jaguar Land Rover

Νέο κέντρο δοκιμών της Jaguar Land Rover

Έχοντας ως στόχο την ανάπτυξη της τεχνολογίας ηλεκτροκίνησης η JLR εγκαινίασε ένα νέο κέντρο δοκιμών στο πλαίσιο ενός ευρύτερου επενδυτικού σχεδίου για τη διεύρυνση της ηλεκτρικής της γκάμας

JLR_future_energy_lab
Νέο κέντρο δοκιμών ανοίγει η Jaguar Land Rover στην Αγγλία, στην προσπάθειά της να λανσάρει καινούρια ηλεκτρικά μοντέλα στην αγορά, ώστε να προφτάσει τον ανταγωνισμό. Ο δημοφιλής κατασκευαστής πολυτελών αυτοκινήτων αποκάλυψε νωρίτερα μέσα στο 2023, ότι θα επενδύσει 15 δισεκατομμύρια λίρες σε διάστημα πέντε ετών, με αποκλειστικό στόχο την εξέλιξή νέων μοντέλων στην ηλεκτροκίνηση.
Στο τέρμα αυτού του εγχειρήματος βρίσκεται μία νέα 100% ηλεκτρική Jaguar με τις πρώτες πληροφορίες να αναφέρουν πως θα κυκλοφορήσει στους δρόμους κάποια στιγμή μέσα στο 2025.
Συγκεκριμένα, η βρετανική εταιρεία έχει επενδύσει συνολικά 250 εκατομμύρια λίρες στο επονομαζόμενο «Future Energy Lab» στο Γουίτλεϊ, με σκοπό την παραγωγή εννέα πολυτελών ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι το 2030. Η Jaguar Land Rover πιστεύει πως οι δοκιμές των ηλεκτρικών μοντέλων της στο μεγάλο νησί θα ελαχιστοποιούσαν το κόστος των μεταφορών τους, από το να ταξιδεύουν σε όλο τον κόσμο. Σε αυτό προστίθεται και η μείωση του ενεργειακού αποτυπώματος της Jaguar, άρα και οι πολύ μικρότερες εκπομπές CO2 στις οποίες και στοχεύει.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης