Νέο κέντρο δοκιμών της Volvo

Νέο κέντρο δοκιμών της Volvo

Στο πλαίσιο μιας από τις μεγαλύτερες επενδύσεις της ως σήμερα η Volvo αποκαλύπτει το νέο υπερσύγχρονο κέντρο δοκιμών λογισμικού στο Γκέτεμποργκ

Volvo_software_centre
Το προηγμένο software αποτελεί πλέον καθοριστικό στοιχείο κάθε νέου αυτοκινήτου καθώς καθορίζει όλη τη λειτουργία τους και πολλές φορές τον χαρακτήρα. Η Volvo αποκαλύπτει λοιπόν μία από τις μεγαλύτερες επενδύσεις της έως τώρα: ένα νέο, υπερσύγχρονο κέντρο δοκιμών λογισμικού στο Γκέτεμποργκ, στη Σουηδία, που ενισχύει τη δυναμικότητά στις δοκιμές ενσωματωμένου λογισμικού σε όλα τα επίπεδα. Το νέο κέντρο δοκιμών λογισμικού έχει έκταση 22.000 τ.μ. και αντιπροσωπεύει μία αρχική επένδυση 300 εκατομμυρίων σουηδικών κορόνων, αποτελώντας τη νέα ναυαρχίδα στο δίκτυο των μηχανολογικών κέντρων και των Κόμβων Τεχνολογίας μας ανά τον κόσμο. Η Volvo διαθέτει επίσης κέντρα δοκιμών λογισμικού στο Λουντ, στη Σουηδία, και στη Σαγκάη, στην Κίνα. Ωστόσο, οι νέες εγκαταστάσεις στο Γκέτεμποργκ είναι μακράν οι μεγαλύτερες από πλευράς μεγέθους και δυναμικότητας.
Τα Volvo του μέλλοντος είναι αμιγώς ηλεκτρικά, διατίθενται όλο και περισσότερο online, βασίζεται σε εξαιρετικά προηγμένους κεντρικούς υπολογιστές, οι οποίοι τρέχουν λογισμικό που αναπτύχθηκε εσωτερικά και βελτιώνεται συνεχώς με την πάροδο του χρόνου χάρη σε τακτικές ασύρματες (over the air) αναβαθμίσεις λογισμικού. Αυτό καθιστά την εσωτερική ανάπτυξη λογισμικού και τις σχετικές δοκιμές σημαντικά στοιχεία για την επίτευξη των στρατηγικών φιλοδοξιών ως μία εταιρίας αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων μέχρι το 2030. Στο νέο κέντρο δοκιμών λογισμικού θα απασχολούνται αρχικά 100 άτομα, που αναμένεται να ανέλθουν σε 300 όταν το κέντρο λειτουργήσει με την πλήρη δυναμικότητά του. Τελικά, οι εγκαταστάσεις αναμένεται να στεγάσουν περίπου 500 πλατφόρμες και ψηφιακά περιβάλλοντα δοκιμών, από 200 που φιλοξενούν αυτή τη στιγμή. Το κέντρο στο Γκέτεμποργκ θα συνεργάζεται στενά με τα άλλα μηχανολογικά κέντρα μας σε όλο τον κόσμο, που διατηρούν κεντρικό ρόλο στην ανάπτυξη λογισμικού. Τον περασμένο μήνα, εγκαταστάθηκε ένας νέος Κόμβος Τεχνολογίας στη Σιγκαπούρη, ενώ τον Φεβρουάριο ανακοινώθηκαν τα σχέδια μας για ακόμη έναν Κόμβο Τεχνολογίας που θα ειδικεύεται σε λογισμικό, στην Κρακοβία της Πολωνίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης