Τέλος τα diesel για τη Volvo

Τέλος τα diesel για τη Volvo

Καθώς πλησιάζει στον πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της η Volvo ανακοίνωσε και επίσημα το τέλος της παραγωγής με κινητήρες diesel το 2024

Volvo_diesel
Το τελευταίο Volvo, με κινητήρα diesel, θα παραχθεί στις αρχές του νέου έτους. Η σουηδική φίρμα προχώρησε σε επίσημες ανακοινώσεις, στο πλαίσιο του Climate Week NYC, επιβεβαιώνοντας τις προθέσεις της για σταδιακό πλήρη εξηλεκτρισμό της γκάμας της, αλλά επιδεικνύοντας και τη διάθεση να επιταχύνει το χρονοδιάγραμμά της.
Ουσιαστικά, στην Εβδομάδα Κλίματος της Νέας Υόρκης, η Volvo επανέλαβε το φιλόδοξο σχέδιό της, για μια αμιγώς ηλεκτρική γκάμα, έως το 2030, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να ξοδέψει ούτε… κορώνα από τον προϋπολογισμό της, για την ανάπτυξη, από εδώ και στη εξής, κινητήρων εσωτερικής καύσης.
Εν αρχή, στο βωμό, αυτής της αλλαγής στρατηγικής, θα θυσιαστεί το diesel, με την εταιρεία να αναφέρει ξεκάθαρα στην ανακοίνωσή της, ότι στις αρχές του 2024, θα ολοκληρωθεί η παραγωγή των πετρελαιοκίνητων Volvo. Γρήγορη εξέλιξη, που πάντως δεν αποτελεί έκπληξη, ως προς την κατεύθυνσή της, καθώς από το Νοέμβριο του 2022, η Volvo (με τις «ευλογίες» της μητρικής Geely) είχε πουλήσει το μερίδιο του χαρτοφυλακίου της, για κινητήρες εσωτερικής καύσης, στην Aurobay.
«Τα ηλεκτρικά συστήματα κίνησης είναι το μέλλον μας και ανώτερα από τους κινητήρες εσωτερικής καύσης: παράγουν λιγότερο θόρυβο, λιγότερους κραδασμούς, λιγότερο κόστος συντήρησης για τους πελάτες μας και μηδενικές εκπομπές ρύπων», λέει ο Τζιμ Ρόουαν, Διευθύνων Σύμβουλος της Volvo Cars. «Είμαστε πλήρως επικεντρωμένοι στη δημιουργία ενός ευρέος χαρτοφυλακίου από premium, πλήρως ηλεκτρικά αυτοκίνητα που προσφέρουν όλα όσα περιμένουν οι πελάτες μας από ένα Volvo – και αποτελούν βασικό μέρος της απάντησής μας στην κλιματική αλλαγή».
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης