Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Xiaomi μιλάει ιταλικά

Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Xiaomi μιλάει ιταλικά

Η Xiaomi ετοιμάζει την είσοδό της και στην αγορά ηλεκτρικών αυτοκινήτων και το πρώτο της μοντέλο θα έχει πιθανότητα την ιταλική ονομασία  Modena

Xiaomi_Modena__2_
Η Xiaomi ανακοίνωσε τα σχέδιά της για ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο πριν από δύο χρόνια. Πρόσφατες αναφορές δείχνουν ότι το πρώτο EV της Xiaomi, με την κωδική ονομασία MS11 θα έχει ενδεχομένως την ονομασία Xiaomi Modena και θα μπορούσε να παρουσιαστεί πριν το τέλος της φετινής χρονιάς συμπίπτοντας με την κυκλοφορία της επόμενης ναυαρχίδας smartphone της μάρκας.
Το ταξίδι της Xiaomi στην αγορά των ηλεκτρικών σηματοδοτήθηκε από την πρόσφατη έγκριση για την παραγωγή ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Κίνα. Η δοκιμαστική παραγωγή του Modena φέρεται να ξεκίνησε τον περασμένο μήνα σε ένα εργοστάσιο στο Πεκίνο, με περίπου 50 πρωτότυπα να κατασκευάζονται κάθε εβδομάδα. Η εταιρεία αναμένει επί του παρόντος την έγκριση από το Υπουργείο Βιομηχανίας και Τεχνολογίας Πληροφοριών της Κίνας (MIIT) για την έναρξη της πώλησης του Modena, η οποία αναμένεται να χορηγηθεί τους επόμενους μήνες.
Το Xiaomi Modena θα τοποθετηθεί για να ανταγωνιστεί οχήματα όπως το Tesla Model 3 και το BYD Seal, στοχεύοντας σε τιμή εκκίνησης κοντά στα 25.000 ευρώ στην Κίνα.
Οι εικόνες που διέρρευσαν από το EV παρουσιάζουν ενδιαφέροντα σχεδιαστικά στοιχεία, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων προβολέων LED, ενός κομψού μπροστινού προφυλακτήρα, χωνευτών χειρολαβών πόρτας, ενός συστήματος LiDAR τοποθετημένου στην οροφή και μιας πανοραμικής γυάλινης οροφής, παρόμοιας με το Model 3. Κάτω από το εξωτερικό του, το Modena θα διαθέτει μια προηγμένη μπαταρία 101 kWh και μια ηλεκτρική αρχιτεκτονική 800V. Αν και δεν έχουν αποκαλυφθεί συγκεκριμένες λεπτομέρειες σχετικά με την ισχύ και τη ροπή, οι πρώτες εκτιμήσεις δείχνουν ότι το Modena θα μπορούσε να προσφέρει μια εντυπωσιακή αυτονομία έως και 800 χιλιόμετρα με μία μόνο φόρτιση, τοποθετώντας την στην κατηγορία των ηλεκτρικών οχημάτων μεγάλης εμβέλειας.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης