Η Alpine ετοιμάζει τη νέα Α310

Η Alpine ετοιμάζει τη νέα Α310

Πληθαίνουν συνεχώς  οι ενδείξεις πως το αναπτυξιακό σχέδιο της Alpine στο πλαίσιο του μετασχηματισμού της σε αμιγώς ηλεκτρική φίρμα θα περιλαμβάνει και την αναγέννηση της Α310 που θα μπει στην καρδιά του ανταγωνισμού των ηλεκτρικών sports cars

Alpine_future__3_
Μέχρι σήμερα το σύγχρονο κεφάλαιο της Alpine έχει ως μόνο πρωταγωνιστή την χαρισματική A110. Βέβαια ως μέλος του Όμιλου Renault Alliance έχει την απαραίτητη χρηματοδότηση και την τεχνική υποστήριξη να αναπτυχθεί περισσότερο, κάτι που υλοποιείται σταδιακά στο πλαίσιο του σχεδίου Renaulution που προβλέπει την πλήρη μετάβαση της εταιρίας στην ηλεκτροκίνηση. Στα μελλοντικά πλάνα της εταιρίας φαίνεται λοιπόν να μπαίνει η σύγχρονη, ηλεκτρική εκδοχή της Α310 η οποία παρουσιάστηκε πρώτη φορά το 1971 ως η αντικαταστάτρια της A110 και αντίπαλος της Porsche 911. Ήταν ένα μεγαλύτερο σε διαστάσεις sports car 2+2 θέσεων το οποίο είχε αποδοτικότερο κινητήρα, αρχικά τετρακύλινδρο και μετέπειτα V6.
Αυτή τη φορά θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητη και θα προστεθεί στην γκάμα της Alpine δίπλα στην Α110. Σύμφωνα με τις αρχικές πληροφορίες, η νέα A310 θα βασίζεται στην πλατφόρμα «APP» («Alpine Performance Platform») η οποία θα αποτελέσει τη βάση και για την καινούργια A110 που θα είναι αμιγώς ηλεκτροκίνητη. Ακόμα, δεν υπάρχουν στοιχεία για τη νέα A310 εκτός από τη βασική γραμμή που έχει ανακοινωθεί από τα στελέχη της αναφορικά με τα καινούργια μοντέλα της.
Αυτό σημαίνει ότι το καινούργιο αυτοκίνητο θα επωφελείται από την τεχνογνωσία που θα αποκτήσουν στην παραγωγή αμιγώς ηλεκτροκίνητων οχημάτων μέχρι να κατασκευαστεί και να παρουσιαστεί επίσημα.
Κλείσιμο
Επιπλέον, όπως έχουν δηλώσει οι άνθρωποι της Alpine, όλα τα καινούργια αυτοκίνητά τους θα πληρούν τη βασική αρχή να είναι όσο το δυνατόν πιο ελαφριά γίνεται για να προσφέρουν τον αυθεντικό χαρακτήρα ενός σπορ οχήματος.
Θυμίζουμε ότι στο πρόγραμμα που έχει ανακοινώσει γαλλική εταιρεία πρόκειται να παρουσιάσει εντός της επόμενης χρονιάς τόσο το νέο αμιγώς ηλεκτροκίνητο Alpine 5 το οποίο θα προέλθει από το πρωτότυπο A290_β (όπως ονομάζεται), όσο και το (επίσης ηλεκτρικό) crossover μοντέλο της που θα βασίζεται στο πρωτότυπο GT X-Over. Ακόμα δεν γνωρίζουμε με σιγουριά πότε θα εμφανιστεί επίσημα η καινούργια A310. Όμως αυτό αναμένεται να γίνει έπειτα από την παρουσίαση της νέας A110 η οποία έχει προγραμματιστεί να γίνει εντός του 2027.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης