H Volvo επενδύει σε start-up τεχνολογίας

H Volvo επενδύει σε start-up τεχνολογίας

Στο πλαίσιο του στρατηγικού πλάνου για τον ηλεκτρικό μετασχηματισμό της η Volvo ανακοίνωσε την επένδυση στην start-up Leadrive η οποία εξειδικεύεται στην ανάπτυξη ηλεκτρονικών ισχύος

VOLVO_EX30
Στην πορεία μετεξέλιξής της Volvo σε κατασκευαστή αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων έως το 2030, ένα κρίσιμο πεδίο για τις επενδύσεις στην τεχνολογία και τις δαπάνες που σχετίζονται με Έρευνα και Εξέλιξη (R&D) είναι οι ηλεκτροκινητήρες, οι εναλλάκτες και η συνολική βελτιστοποίηση του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης.
Έτσι λοιπόν η πιο πρόσφατη συμφωνία του επενδυτικού βραχίονα της εταιρείας Volvo Cars Tech Fund αντανακλά αυτές ακριβώς τις φιλοδοξίες. Η Leadrive, μία εταιρεία με έδρα την Σαγκάη που ιδρύθηκε το 2017, είναι ένας σημαντικός νέος παίκτης στα ηλεκτρονικά ισχύος και τις μονάδες ελέγχου για αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα.
Η Leadrive ειδικεύεται στη σχεδίαση και την κατασκευή μονάδων ισχύος που χρησιμοποιούν τεχνολογία καρβιδίου του πυριτίου (SiC). Το καρβίδιο του πυριτίου αποτελεί βάση για την κατασκευή ημιαγωγών και είναι πολλά υποσχόμενο όσον αφορά την ανάπτυξη αποδοτικών και ευέλικτων συστημάτων ηλεκτρικής πρόωσης.
Κλείσιμο
Η επένδυση της Volvo στη Leadrive ταιριάζει στον οδικό χάρτη για την ηλεκτροκίνηση, ενώ προκειμένου να υλοποιηθεί έχουν οι επενδύσεις της σουηδικής εταιρείας τα τελευταία χρόνια σε κρίσιμη τεχνολογία έχουν διπλασιαστεί, ενώ έχουν ληφθεί σημαντικές αποφάσεις σε ότι αφορά το τι κατασκευάζει η Volvo σε σύγκριση με το τι αγοράζει.
Για παράδειγμα η εξέλιξη και η κατασκευή ηλεκτροκινητήρων και εναλλακτών γίνεται πλέον in-house, ενώ διαθέτει και δικό της λογισμικό διαχείρισης μπαταριών. Επιπλέον η Volvo επενδύει στην ανάπτυξη και την παραγωγή δικών της μπαταριών μέσω της Novo Energy, της κοινοπραξίας με τη Northvolt, βελτιστοποιώντας τη χημεία των μπαταριών. Οι επενδύσεις της Volvo σε μπαταρίες, ηλεκτροκινητήρες, εναλλάκτες και λογισμικό διαχείρισης μπαταριών επιτρέπουν στη Volvo να ελέγχει ολόκληρο το σύστημα ηλεκτρικής πρόωσης στα αμιγώς ηλεκτρικά της αυτοκίνητα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης