Η Fisker φτιάχνει ηλεκτρικό crossover

Η Fisker φτιάχνει ηλεκτρικό crossover

Το νέο κόμπακτ crossover Pear που παρουσίασε σε πρωτότυπη μορφή η Fisker δηλώνει την πρόθεση της αμερικάνικης εταιρίας να μπει στο πιο εμπορικό κομμάτι της ηλεκτροκίνησης

fisker_pear
Στο πλαίσιο μιας αρκετά δημιουργικής περιόδου η Fisker παρουσίασε το πιο προσιτό και πιθανότατα το πιο σημαντικό μοντέλο στη γκάμα της. Πρόκειται για το Fisker Pear, ένα ηλεκτρικό συμπαγές crossover που αναμένεται στα μέσα του 2025 με εκτιμώμενη τιμή κάτω από 30.000 δολάρια, κάτι που σημαίνει πως η εταιρία στοχεύει να μπει σε πιο εμπορικές κατηγορίες.
Το Pear θα δίνει στους υποψήφιους πελάτες την επιλογή, πισω κίνησης RWD η τετρακίνησης AWD, μια έκδοση Extreme με εστίαση στις επιδόσεις και πολλά όμορφα χαρακτηριστικά.
Με μήκος 4.550 mm, το Pear είναι 200 mm, πιο κοντό από το Tesla Model Y, όμως έχει μια αρκετά ενδιαφέρουσα και μοντέρνα αισθητική. Βασικά στοιχεία είναι η συμπαγής σιλουέτα, οι τροχοί μεγάλης διαμέτρου (20 ίντσες στάνταρ ή 22 ίντσες προαιρετικά), οι διαχωρισμένοι προβολείς, τα ηλιακά πάνελ τοποθετημένα στην οροφή και πίσω φώτα LED, που περιβάλλουν το πίσω τζάμι.
Αν και το εικονιζόμενο αυτοκίνητο είναι πρωτότυπο η Fisker ισχυρίζεται ότι το μοντέλο παραγωγής θα μοιάζει πολύ, με πιθανή εξαίρεση τις κάμερες που αντικαθιστούν τους καθρέπτες. Ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό είναι το πορτμπαγκάζ “Houdini” με την πόρτα του χώρου αποσκευών να εξαφανίζεται μέσα στον πίσω προφυλακτήρα (παρόμοιο με το διαχωριστικό στο pickup Alaska) επιτρέποντας την ευκολότερη πρόσβαση στον χώρο αποσκευών.
Το Pear βασίζεται σε ένα πλαίσιο και διαθέτει 35% λιγότερα εξαρτήματα, σε σύγκριση με ένα συμβατικό EV του μεγέθους του. Η Fisker δεν έχει δώσει περισσότερες τεχνικές λεπτομέρεις για το Pear, το οποίο εκτίθεται στο περίπτερό της εταιρίας στο Μόναχο, στο πλαίσιο της IAA Mobility.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης