Βραβείο πολυτέλειας για το KIA EV9

Βραβείο πολυτέλειας για το KIA EV9

Τη νίκη στην κατηγορία Luxury του θεσμού για το Γερμανικό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2024 κατέκτησε το KIA EV9 έναντι εννέα ανταγωνιστών

Kia_EV9__2_
Το EV9, το ηλεκτρικό SUV με τις τρεις σειρές καθισμάτων της KΙΑ, ψηφίστηκε ως το κορυφαίο μοντέλο στην κατηγορία «Luxury» στο διαγωνισμό του Γερμανικού Αυτοκινήτου της Χρονιάς 2024 το οποίο περιλαμβάνει όλα τα μοντέλα με βασική τιμή άνω των 70.000 ευρώ. Το νέο KΙΑ EV9 επικράτησε έναντι 9 ανταγωνιστικών μοντέλων που διαγωνίστηκαν.
Το KΙΑ EV9 είναι το δεύτερο Kia που διατίθεται ως αμιγώς ηλεκτρικό όχημα με μπαταρία, ακολουθώντας τα βήματα του πολυβραβευμένου EV6, το οποίο ανακηρύχθηκε Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2022.
«Είμαστε πολύ περήφανοι που το EV9 ανακηρύχθηκε “Γερμανικό Πολυτελές Αυτοκίνητο της Χρονιάς” πριν ακόμη λανσαριστεί, καθώς είναι ένα ισχυρό μήνυμα ότι η KΙΑ και η στρατηγική της για την ηλεκτροκίνηση αναγνωρίζονται και βραβεύονται από ειδικούς της γερμανικής βιομηχανίας» δήλωσε ο Won-Jeong Jeong, Πρόεδρος της KΙΑ Europe
Κλείσιμο
Στο διαγωνισμό GCOTY, που διεξήχθη για έκτη φορά φέτος, μια κριτική επιτροπή 27 ειδικών δημοσιογράφων δοκίμασε και αξιολόγησε συνολικά 48 νέα μοντέλα. Ο διαγωνισμός χωρίζεται σε πέντε κατηγορίες: «Compact», «Premium» και «Luxury» καθώς και «New Energy» και «Performance». Η κριτική επιτροπή θα επιλέξει και τον γενικό νικητή από τους νικητές των πέντε κατηγοριών στις αρχές Οκτωβρίου.
Το EV9 είναι το μεγαλύτερο μοντέλο της KΙΑ που διατίθεται στην Ευρώπη μέχρι σήμερα. Όπως και το EV6, βασίζεται στην ηλεκτρική πλατφόρμα E-GMP (Electric-Global Modular Platform) με τεχνολογία εξαιρετικά γρήγορης φόρτισης 800 Volt, εξασφαλίζοντάς του μία από τις καλύτερες επιδόσεις φόρτισης στην κατηγορία του. Υπό ιδανικές συνθήκες, η μπαταρία 99,8 kW μπορεί να ανακτήσει αυτονομία έως και 239 χιλιομέτρων σε μόλις 15 λεπτά φόρτισης.
Το EV9 προσφέρεται σε επταθέσια και εξαθέσια διάταξη με δύο μεμονωμένα καθίσματα στη δεύτερη σειρά. Διατίθεται με κίνηση στους πίσω τροχούς και κινητήρα απόδοσης 150 kW με πλήρως ηλεκτρική αυτονομία οδήγησης έως και 541 χιλιόμετρα (WLTP), ή ως τετρακίνητο όχημα που εφοδιάζεται με δύο ηλεκτρικούς κινητήρες συνολικής απόδοσης 282 kW και αυτονομία 497 χιλιόμετρα (WLTP). Η τετρακίνητη έκδοση AWD διατίθεται και στη σπορ έκδοση GT-line, η οποία μπορεί να επιταχύνει από 0-100 km/h σε 5,3 δευτερόλεπτα και τελική ταχύτητα 200 χλμ./ώρα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης