Η Bentley Continental GT κλείνει τα 20

Η Bentley Continental GT κλείνει τα 20

Η Bentley γιορτάζει τα 20α γενέθλια της εμβληματικής Continental GT με ένα μοναδικό αντίγραφο ειδικών προδιαγραφών της GT Speed. 

bentley_speed_GT2023
Έχοντας επαναπροσδιορίσει τη μάρκα Bentley για τον 21ο αιώνα όταν κυκλοφόρησε το 2003, αποτελώντας τον καταλύτη για μία εκθετική αύξηση στις πωλήσεις της εταιρίας, η Continental GT συνεχίζει να είναι το σημείο αναφοράς για τα σύγχρονα grand tourer πολυτελείας. Η επετειακή Continental GT Speed 2023 είναι εμπνευσμένη από την κυριολεκτικά πρώτη Continental GT παραγωγής του 2003 με αριθμό πλαισίου VIN20001.Το πρώτο αυτοκίνητο παραγωγής -το πιο σημαντικό μοντέρνο αυτοκίνητο στην ανανεωμένη Heritage Collection της Bentley- είχε φινίρισμα σε χρώμα Cypress Green, με εσωτερικό από δερμάτινη επένδυση Saddle και καπλαμά Burr Walnut.
Η κατά παραγγελία Continental GT Speed 2023 φέρει ένα ειδικά κατασκευασμένο εσωτερικό, εμπνευσμένο από αυτό της επιφανούς προγόνου της.
Ενώ το δέρμα Saddle και ο καπλαμάς Burr Walnut πρωταγωνιστούν στο εσωτερικό και των δύο αυτοκινήτων, το μοντέλο τρίτης γενιάς διαθέτει λεπτές βελτιώσεις στο concept του αρχικού μοντέλου. Το πλούσιο χρώμα Saddle συμπληρώνεται από ένα δέρμα σε έντονη απόχρωση «Special Green», με ραφές αντίθεσης στην ίδια απόχρωση, παντού. Τόσο η επιφάνεια μπροστά από οδηγό και συνοδηγό όσο και οι πλαϊνές γραμμές στο ύψος της μέσης διαθέτουν δύο διαφορετικά φινιρίσματα καπλαμά -ανοιχτού πόρου Dark Burr Walnut πάνω και υψηλής γυαλάδας Dark Burr Walnut κάτω- που χωρίζονται από μια λωρίδα σε Cypress χρώμα, που «συνδέει» το εσωτερικό με το εξωτερικό.
Μία εκτενής λίστα χαρακτηριστικών περιλαμβάνει τις προδιαγραφές Blackline, Touring και Styling – συνδυάζοντας λαμπερές εξωτερικές επιφάνειες σε γυαλιστερό μαύρο, μια σουίτα τεχνικών βελτιώσεων και μπροστινό splitter από ανθρακονήματα, πλαϊνές ποδιές, διαχύτη και διακριτική αεροτομή στον χώρο του πορτ μπαγκάζ αντίστοιχα. Τα αυτό-οριζοντιούμενα σήματα τροχών Mulliner διακοσμούν ιδανικά τις σπορ ζάντες 22″ σε Dark Grey Satin χρώμα. Το εσωτερικό διαθέτει ηχοσύστημα Naim for Bentley και περιστρεφόμενη κατά τον οριζόντιο άξονα οθόνη Bentley, ενώ οι εξατομικευμένες επιγραφές στο κατώφλι των θυρών γράφουν, “20 years of the Continental GT by Bentley Mulliner”. Οι σιλουέτες των Continental GT του 2003 και του 2023 αναπαρίστανται στην επιφάνεια μπροστά από οδηγό και συνοδηγό, την κεντρική κονσόλα και το εξωτερικό μαρσπιέ. Αυτό το επετειακό μοναδικό αυτοκίνητο που έχει ήδη πουληθεί, παραδόθηκε στον νέο του ιδιοκτήτη στο The Quail στο Μοντερέι και αντιπροσωπεύει το αποκορύφωμα τεσσάρων μηνών δραστηριοτήτων και εκδηλώσεων για τον εορτασμό αυτού του ορόσημου στην ιστορία της Bentley.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης