Πρεμιέρα για τη δίλιτρη Lotus Emira

Πρεμιέρα για τη δίλιτρη Lotus Emira

Το Goodwood Festival of Speed έχει επιλέξει η Lotus για την επίσημη πρώτη της Emira με τον μικρό δίλιτρο κινητήρα που φέρει την υπογραφή της AMG

Lotus_Emira
Το Goodwood Festival of Speed όπως φανερώνει ξεκάθαρα και το όνομά του είναι μια πραγματική γιορτή της αυτοκίνησης και της ταχύτητας οπότε κάθε άλλο παρά περίεργο είναι το γεγονός πως πολλές εταιρίες αποφασίζουν να παρουσιάσουν σε αυτή την εκδήλωση νέα μοντέλα υψηλών επιδόσεων.
Ανάμεσά τους φέτος και η Lotus η οποία θα έχει μια πολύ δυνατή παρουσία κάνοντας την επίσημη πρεμιέρα στο κοινό της εκρηκτικής ηλεκτρικής Eletre αλλά και της ιδιαίτερα ενδιαφέρουσας εισαγωγικής έκδοσης με turbo κινητήρα 2.0 λίτρων της Emira η οποία θυμίζουμε πως θα είναι το τελευταίο θερμικό μοντέλο της βρετανικής εταιρίας.
Ο κινητήρας προέρχεται από την AMG και συγκεκριμένα πρόκειται για αυτόν που βρίσκουμε στην A 35 ο οποίος όμως έχει δεχθεί τη φροντίδα των μηχανικών της Lotus με αποτέλεσμα η απόδοσή του να ανεβαίνει στους 360 ίππους και τα 430 Nm ροπής.
Κλείσιμο
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες ο κινητήρας είναι τοποθετημένος στο κέντρο σε ένα διαφορετικό ελαφρύτερο υποπλαίσιο σε σχέση με αυτό της έκδοσης V6 προσφέροντας μια εξοικονόμηση βάρους της τάξης των 12 kg. Η κίνηση μεταφέρεται στους πίσω τροχούς μέσω κιβωτίου διπλού συμπλέκτη 8 σχέσεων που προέρχεται επίσης από την AMG ενώ τόσο οι ελαστοκινηματικές ρυθμίσεις της ανάρτησης όσο και η χαρτογράφηση των συστημάτων ελέγχου ευστάθειας έχουν παραμετροποιηθεί με βάση το συνολικά χαμηλότερο βάρος του αυτοκινήτου.
Σε επίπεδο επιδόσεων η Lotus αναφέρει πως το 0-100 km/h θα έρχεται σε 4,4’’ ενώ η τελική ταχύτητα της «μικρής» Emira θα αγγίζει τα 290 km/h ενώ οι πωλήσεις του μοντέλου αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στη χρονιά.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης