Ιταλικό hypercar με αγωνιστικό DNA

Ιταλικό hypercar με αγωνιστικό DNA

Την ονομασία 777 hypercar έχει το εντυπωσιακό ιταλικό πρωτότυπο που έχει εμπνευστεί από τα αγωνιστικά αυτοκίνητα του WEC και θα παραχθεί σε μόνο 7 αντίτυπα

777_hypercar
Το εντυπωσιακό μοντέλο που βλέπουμε στις φωτογραφίες θα κατασκευάζεται στην Ιταλία και έχει πολλά και ενδιαφέρονται στοιχεία. Ονομάζεται 777 hypercar, θα φτιαχτεί σε μόλις 7 κομμάτια και το κόστος του καθενός έχει υπολογιστεί στα 7 εκατομμύρια ευρώ.
Πίσω από το 777 hypercar κρύβεται ο Andrea Levy, ένας επιχειρηματίας και μεγάλος συλλέκτης αυτοκινήτων. Το αμάξωμα έχει σχεδιαστεί από τον Umberto Palermo και έχει πολλά στοιχεία από τα αγωνιστικά του WEC, με ένα πολύ σύνθετο αεροδυναμικό πακέτο, και φυσικά θέση για μόλις έναν επιβάτη. Το 777 δεν μπορεί να βγάλει άδεια για κυκλοφορία σε δημόσιο δρόμο, οπότε αναγκαστικά θα κινείται μόνο σε πίστα. Για την κατασκευή του πλαισίου έχει βάλει το χεράκι της η Dallara με ένα εντελώς αγωνιστικό μονοκόκ πλαίσιο από ανθρακονήματα.
Ο κινητήρας είναι ένας V8 των 4,5 λίτρων με απόδοση 740 ίππων στις 9.000 στροφές. Το βάρος του είναι εξαιρετικά χαμηλά, στα 900 μόλις κιλά, ενώ η τελική του φθάνει τα 370 χλμ/ώρα. Το αεροδυναμικό πακέτο μπορεί να δημιουργήσει κάθετη δύναμη 2.100 κιλών!
Κλείσιμο
Η ανάρτηση και τα φρένα είναι δανεισμένα από τους αγώνες, με την εταιρία να υποστηρίζει ότι το αυτοκίνητο μπορεί να επιτύχει πλευρικές επιταχύνσεις της τάξης των 4,0 g.
Σύμφωνα με την εταιρία, τα πρώτα αυτοκίνητα θα δοθούν στους ιδιοκτήτες τους το 2025. Για την ακρίβεια δεν πρόκειται να τα έχουν στο σπίτι τους, αλλά θα αποθηκευτούν στην πίστα της Μόντσα. Εκεί θα μπορούν όποτε θέλουν οι ιδιοκτήτες να πηγαίνουν να τα οδηγούν, με την εταιρία να υποστηρίζει ότι ο χρόνος που κάνει στη Μόντσα είναι μόλις 20 δευτερόλεπτα πιο αργός από ένα μονοθέσιο της Formula 1 του 2023.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης