H επιστροφή της Mazda στο Le Mans

H επιστροφή της Mazda στο Le Mans

Το αγωνιστικό πρωτότυπο Mazda 787B επιστρέφει για έναν αγώνα επίδειξης στον 24ωρο αγώνα αντοχής του Le Mans.

230525113756_Mazda_787B_1991_Le_Mans

Το 1991 και στον φημισμένο 24ωρο αγώνα αντοχής στην πίστα του Le Mans, το πρωτότυπο Mazda 787B με τον περιστροφικό κινητήρα έγινε το πρώτο ιαπωνικό αυτοκίνητο που κέρδισε τον απαιτητικό για αυτοκίνητα και οδηγούς αγώνα.

Με αφορμή αυτή τη νίκη, η διοργανώτρια αρχή ACO (Automobile Club de l’Ouest) προσκάλεσε την Mazda και 787B σε έναν αγώνα επίδειξης, ο οποίος θα λάβει χώρα στις 9 και 10 του Ιουνίου, ενώ το αυτοκίνητο θα οδηγήσει ο για 29 φορές εμφανιζόμενος στην γαλλική πίστα, Yojiro Terada.

Για τον εορτασμό της 100ης επετείου του 24ώρου αγώνα αντοχής Le Mans, τα νικητήρια αγωνιστικά οχήματα των προηγούμενων χρόνων, θα παρουσιαστούν ως εκθέματα στις 1 και 2 Ιουλίου στο Μουσείο Le Mans, το οποίο βρίσκεται πολύ κοντά στην πίστα της Sarthe, όπου θα πραγματοποιηθεί η επίδειξη. Επίσης, το Mazda 787B θα συμμετάσχει και σε αγωνιστικές επιδείξεις μικρής διαδρομής τα απογεύματα της 9ης και 10ης Ιουνίου πριν την έναρξη του 24ωρου αγώνα.

Στις συγκεκριμένες επιδείξεις το νικητήριο όχημα του 59ου Le Mans θα τρέξει μαζί με άλλα εμβληματικά ιαπωνικά μοντέλα. Αξίζει να αναφερθεί ότι από τις 30 Ιουνίου έως τις 2 Ιουλίου, έχει προγραμματιστεί η επίδειξη του Mazda 787B και στο Le Mans Classic.

Κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής εβδομάδας, θα πραγματοποιηθεί επίσης η θεματική έκθεση «Japan Endless Discovery», μια συνεργασία ανάμεσα στις Toyota, Mazda και Ιαπωνικού Εθνικού Οργανισμού Τουρισμού. Οι θεατές του 24ωρου Le Mans θα εκτεθούν τόσο στην Ιαπωνική κουλτούρα, ενισχύοντας τον εισερχόμενο τουρισμό, όσο και στην Ιαπωνική πρωτοβουλία για την ουδετερότητα σε άνθρακα.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης