Το «πράσινο» ταλέντο του Volvo EX30

Το «πράσινο» ταλέντο του Volvo EX30

Το νέο ηλεκτρικό Volvo EX30 έχει σχεδιαστεί και εξελιχθεί με γνώμονα την επίτευξη του μικρότερου αποτυπώματος άνθρακα από κάθε άλλο μοντέλο της Volvo μέχρι σήμερα.

Volvo_EX30
Στο νέο EX30 η Volvo έχει καταφέρει να μειώσει το ανθρακικό αποτύπωμα κατά 75% σε σχέση με τα τρέχοντα ηλεκτρικά της μοντέλα. «Το νέο μας EX30 είναι ένα μεγάλο βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση προκειμένου να πετύχουμε τους στόχους μας για τη βιωσιμότητα», λέει ο επικεφαλής βιωσιμότητας, Άντερς Κέρμπεργκ.
Πως έχει πετύχει όμως κάτι τέτοιο; Καταρχάς, σχεδιάζοντας ένα μικρότερο αυτοκίνητο απαιτούνται λιγότερα υλικά για την κατασκευή του. Με δεδομένο ότι το αλουμίνιο και ο χάλυβας είναι από τα υλικά που συνεισφέρουν περισσότερο στις εκπομπές CO2 που συνδέονται με την παραγωγή το όφελος είναι ακόμη μεγαλύτερο.
Ταυτόχρονα αυξάνεται το ποσοστό που είναι ανακυκλωμένο. Περίπου το 1/4 του συνόλου του αλουμινίου που χρησιμοποιείται στην κατασκευή του αυτοκινήτου είναι ανακυκλωμένο, ενώ το ίδιο ισχύει και για περίπου το 17% όλου του χάλυβα, κάτι που μειώνει περαιτέρω την περιβαλλοντική επίπτωση από αυτά τα υλικά.
Η ίδια προσέγγιση εφαρμόζεται και στο εσωτερικό, καθώς το πιο βιώσιμο εξάρτημα είναι το εξάρτημα που δεν υφίσταται. Με οδηγό τη βελτιστοποίηση ως αρχή βιώσιμης σχεδίασης για το εσωτερικό του Volvo EX30, οι σχεδιαστές κατάφεραν να συγκεντρώνουν σε ένα εξάρτημα πολλαπλές λειτουργίες. Αυτό μειώνει τον αριθμό των τμημάτων που χρειάζονται στο εσωτερικό χωρίς συμβιβασμούς στη λειτουργικότητα.
Τα υλικά που χρησιμοποιούνται για το Volvo EX30 αποτελούν επίσης συνεισφορά σε μία πιο βιώσιμη προσέγγιση για τη δημιουργία νέων αυτοκινήτων. Περίπου το 17% όλων των πλαστικών του αυτοκινήτου, από εξαρτήματα του εσωτερικού έως τους προφυλακτήρες, είναι ανακυκλωμένα – πρόκειται για το μεγαλύτερο ποσοστό μεταξύ όλων των αυτοκινήτων Volvo έως σήμερα.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης