H Lexus ετοιμάζει μικρό SUV

H Lexus ετοιμάζει μικρό SUV

Με μερικές teaser εικόνες η Lexus προετοιμάζει την πρεμιέρα του νέου compact SUV με την ονομασία LBX που αναμένεται στις αρχές Ιουνίου.

Lexus_LBX
Το νέο μοντέλο της Lexus με την ονομασία LBX, αναμένεται να αποκαλυφθεί πλήρως στις αρχές του Ιουνίου και μέχρι τότε, η ιαπωνική εταιρεία δίνει στη δημοσιότητα κάποιες εικόνες – teaser. Όλα συντείνουν στο ότι πρακτικά έχουμε να κάνουμε με την πολυτελή έκδοση του Toyota Yaris Cross, με το οποίο το νέο LBX μοιράζεται την πλατφόρμα πάνω στην οποία έχει χτιστεί.
Το Yaris Cross έχει μήκος 4,2 μέτρα και έτσι οριοθετείται το μέγεθος ενός μοντέλου που μέχρι στιγμής λείπει από τη γκάμα της Lexus. Αυτό θα είναι και το «βασικό crossover» της Lexus, για το οποίο έχουμε αρχίσει εδώ και τρία σχεδόν χρόνια να διαβάζουμε πληροφορίες και φήμες στο διαδίκτυο.
Τώρα που έχουμε και ορισμένα χειροπιαστά στοιχεία, μπορούμε να σχηματίσουμε μια εικόνα για το τι περιμένουμε να δούμε στις 5 Ιουνίου που θα γίνουν τα επίσημα αποκαλυπτήρια από τη Lexus σε μια ειδική εκδήλωση στο Μιλάνο.
Κλείσιμο
Η πλατφόρμα TNGA-B, επιτρέπει την ύπαρξη απλών και υβριδικών εκδόσεων του μοντέλου, καθώς επίσης και μιας τετρακίνητης έκδοσης- που στο στρατόπεδο της Lexus, μπορεί να είναι και η μοναδική επιλογή. Συνεπώς, θα πρέπει να περιμένουμε κάτω από το εμπρός καπό και τον τρικύλινδρο 1.500άρη, ο οποίος θα συνεργάζεται με τον ηλεκτροκινητήρα της υβριδικής έκδοσης αλλά και με το κιβώτιο CVT που θα συνοδεύει το μηχανικό σύνολο.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης