Τίτλοι τέλους για το Toyota Camry

Τα στελέχη της Toyota αποφάσισαν να τερματίσουν την πώληση του Camry στην αγορά της χώρας τού Ανατέλλοντος Ηλίου.

Το Camry, παρουσιάστηκε το 1979, με την αρχική ονομασία του να είναι Celica Camry, και οι πωλήσεις του ξεκίνησαν από την Ιαπωνία στις αρχές του 1980. Σαράντα τρία χρόνια αργότερα, η Toyota σταματά τη διάθεσή του εκεί.

Ο λόγος είναι ότι το μεγάλο, πολυτελές sedan μοντέλο της δεν προσελκύει πλέον το ενδιαφέρον των Ιαπώνων υποψήφιων αγοραστών. Σύμφωνα με τα στοιχεία της Toyota, σε αυτό το χρονικό διάστημα το Camry έχει πουλήσει παγκοσμίως περισσότερα από 21 εκατομμύρια μονάδες, εκ των οποίων οι περίπου 1,3 εκατομμύρια στην Ιαπωνία. Όμως, πέρυσι μόλις περίπου 6.000 πουλήθηκαν στη χώρα, κάτι που σήμανε το τέλος του εκεί.



Ωστόσο, το αυτοκίνητο θα συνεχίσει να πωλείται σε άλλα μέρη του κόσμου. Η καλύτερη αγορά γι’ αυτό είναι η αμερικανική, εκεί όπου από το 2001 έως και το 2016 ήταν συνεχώς στην πρώτη θέση μεταξύ των άμεσων ανταγωνιστών του.

Tο συγκριμένο μοντέλο τής Toyota, ένα από τα πιο ιστορικά τής εταιρείας, θα εξακολουθεί να διατίθεται και στις χώρες τής νοτιοανατολικής Ασίας όπως και στην Κίνα, όπου κατασκευάζεται επίσης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr