Cupra Raval: Έτσι θα ονομάζεται το μικρό ηλεκτρικό Cupra

Cupra Raval: Έτσι θα ονομάζεται το μικρό ηλεκτρικό Cupra

Η Cupra αποκάλυψε πως η έκδοση παραγωγής του μικρού ηλεκτρικού μοντέλου που ως σήμερα γνωρίζαμε ως Urban Rebel θα έχει την ονομασία Raval

Cupra_Raval__3_
Το Σεπτέμβριο του 2021 η Cupra αποκάλυψε το Urban Rebel, ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο πρωτότυπο με αγωνιστική φιλοσοφία που κέρδισε τις εντυπώσεις με την δυναμική του σχεδίαση. Περίπου ένα χρόνο αργότερα η ισπανική εταιρεία παρουσίασε ξανά το πρωτότυπο αλλά αυτή τη φορά σε μια πιο εξευγενισμένη εκδοχή η οποία προμήνυε ένα νέο μοντέλο της, ικανό να μπει σε διαδικασία παραγωγής.
Το πλάνο της Cupra προβλέπει πως η επίσημη ένταξη του νέου αυτοκινήτου στην γκάμα της εταιρείας θα γίνει το 2025 και θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του Martorell. Τα στοιχεία επιβεβαίωσε ο Wayne Griffiths, Διευθύνων Σύμβουλος της Seat και της Cupra. Μιλώντας στον αυστραλιανό Τύπο, το κορυφαίο στέλεχος ανακοίνωσε και την ονομασία που θα έχει.
Όπως είπε, το νέο μοντέλο θα ονομαστεί Raval, επωνυμία που προέρχεται από τη συνοικία El Raval στο κέντρο της Βαρκελώνης και κάνει σαφή και τον αστικό χαρακτήρα του. Προς το παρόν, δεν έχουν γίνει τεχνικές γνωστές λεπτομέρειες για το αυτοκίνητο παραγωγής. Ωστόσο, θα βασίζεται στην πλατφόρμα «MEB Small», την εκδοχή της «MEB» η οποία προορίζεται για τα νέα μικρότερα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα του Ομίλου Volkswagen μεταξύ των οποίων και τα ID. 1 και ID. 2all. Η χρήση της «MEB Small» σημαίνει πως το Cupra Raval θα είναι μπροσθιοκίνητο, όπως άλλωστε και τα συγγενικά γερμανικά μοντέλα.
Κλείσιμο
Στο άμεσο μέλλον θα γίνουν γνωστά περισσότερα στοιχεία για το νέο μοντέλο της ισπανικής εταιρείας. Θυμίζουμε ότι το πρωτότυπο Urban Rebel διέθετε ηλεκτροκινητήρα μέγιστης ισχύος 226 ίππων και μπαταρίες οι οποίες μπορούν να του παρέχουν μέγιστη θεωρητική αυτονομία έως 440 χλμ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης