Η σπάνια ηλεκτρική Bentley του...1961

Η σπάνια ηλεκτρική Bentley του...1961

Η εταιρία Lunaz παρουσίασε μια μοναδική Bentley Continental S2 του 1961 την οποία έχει μετατρέψει σε ένα εντυπωσιακό ηλεκτρικό αυτοκίνητο 400 ίππων.

Bentley_S2_EV
Η Lunaz διαφημίζει την τελευταία της δημιουργία ως το «σπανιότερο όχημα που έχει μετατραπεί ποτέ σε αμιγώς ηλεκτρικό»- κάτι που είναι μάλλον αλήθεια.
Βλέπετε η Bentley μπορεί να κατασκεύασε 388 Continental S2, αλλά μόλις 4 από αυτές κατέληξαν με coupe αμάξωμα από τον James Young. Η Lunaz έχει εφοδιάσει το πραγματικά σπάνιο αυτό αυτοκίνητο, με έναν πλήρες σύστημα ηλεκτροκίνησης με ηλεκτροκινητήρα απόδοσης 406 ίππων και 719 Nm.
Δεν έχουν δοθεί στοιχεία για τη χωρητικότητα της μπαταρίας και την αυτονομία του αυτοκινήτου. Η Lunaz κάνει λόγο για επιτάχυνση από στάση έως τα 100 χλμ./ώρα σε μόλις 6,9 δευτερόλεπτα. Οι επεμβάσεις που έχει δεχτεί το αυτοκίνητο δεν περιορίζονται στην αντικατάσταση των μηχανικών μερών για την κίνησή του. Η ανάρτηση για παράδειγμα, έχει γίνει πλήρως ρυθμιζόμενη, έχοντας μια διάταξη με ράβδους ώσης.
Η διάταξη αυτή που έχει γίνει προφανώς για να περιοριστεί ο χώρος που θα καταλάμβανε ένα συμβατικό σύστημα ανάρτησης, συναντάται μόνο σε σπορ αυτοκίνητα που προορίζονται κυρίως για χρήση σε πίστες. Η Lunaz έχει εφοδιάσει το μοντέλο με ένα σύστημα ανάκτησης ενέργειας κατά το φρενάρισμα, με το σχετικό σύστημα να αποτελείται από δίσκους σε όλους τους τροχούς, με 6πίστονες δαγκάνες εμπρός και τετραπίστονες πίσω.
Το εσωτερικό έχει ανανεωθεί με χρήση υλικών που είναι φιλικά προς το περιβάλλον. Σίγουρα πρόκειται για μια πολύ καλά μελετημένη μετατροπή ενός κλασικού αυτοκινήτου σε ηλεκτρικό αλλά και πάλι, δεν είμαστε καθόλου σίγουροι πως η σπανιότητα του αυτοκινήτου και το ειδικό του βάρος ως ιστορική αξία για την παγκόσμια αυτοκίνηση, δεν θα έπρεπε να υπολογιστούν πριν γίνει η συγκεκριμένη εκ βάθρων μετατροπή.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης